Fudbaleri Crvene zvezde pet godina ne samo da nisu osvojili titulu prvaka već toliko dugo nisu ni slavili protiv Partizana u šampionatu. Trener crveno-belih Robert Prosinečki smatra da je došlo vreme da se tri boda upišu na konto njegovog tima, iako ona ništa neće značiti u već odlučenoj šampionskoj trci.


– Ne postoji revijalna utakmica, pogotovo kada je derbi u pitanju. Biće to pravi takmičarski meč jer i mi i oni želimo da trijumfujemo. Dobro smo radili tokom nedelje, a primetio sam i veliku želju i motivisanost kod mojih momaka. Siguran sam da će odigrati pravi mušku utakmicu – istakao je Prosinečki i poželeo da njegovi puleni nastave pobednički niz započet u nacionalnom Kupu.

– Kao plod odgovorne igre nadam se da će doći naša pobeda. Očekujem ponovo dobru utakmicu, kao što su bile prethodne dve, i da ukoliko možemo, a verujem da možemo, ponovo pobedimo komšije. Bilo bi izvanredno da ih pobedimo tri puta zaredom, iako znamo da oni žele isto, naročito zbog dva prethodna poraza posle kojih smo ih eliminisali iz Kupa – zaključio je hrvatski stručnjak, koji dan pre utakmice nije mogao da saopšti startnu jedanaestorku zbog stanja Tošićeve povrede.

Zvezdin vezista Luka Milivojević veruje da se samo angažovanom igrom od starta utakmice može doći do celog plena.

– U dva prethodna derbija smo imali prevagu u odnosu na njih na sredini, ali derbi je meč u kojem se vodi bitka na svakom delu terena. Moramo da budemo kompaktni i agresivni u svim linijama. Znamo da moramo od prvog minuta da uđemo koncentrisani u meč, da uhvatimo ritam na početku, kako ne bismo imali problema. Partizan je odlična ekipa i moramo mnogo toga da pokažemo i pružimo na terenu da bi slavili treći put zaredom – iskren je Milivojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari