Novembar već uveliko teče. Očekivali smo da će biti hladan i vetrovit, međutim… Vreme je iz dana u dan sve toplije kao da idemo prema aprilu ili maju, a ne prema decembru. Kažu mnogi da ćemo ovo toplo vreme skupo da platimo i da će biti vrlo oštra zima, ali hajde da o tome razmišljamo kada to dođe, a da sada uživamo u ovom suncu i toplom vremenu.

Radi se po gradu punom parom. Žuri se da se zakrpi još po neka ulica, da se uradi još po nešto dok vreme to dozvoljava. Svako radi svoj deo posla i trudi se da to bude najbolje što može, bar izgleda tako na prvi pogled. A šta se vidi kada se pogleda još jednom. Grad smo koji ima mnogo automobila na ulicama, ali imamo i Javno preduzeće „Parking servis“ koji pokušava da izreguliše parkiranja i da dovede u red vozače. Nije to lak posao, ali u većini slučajeva taj trud se isplati. Imaju ljudi i „zloglasnog“ pauka pa ako neko nepravilno parkira svoj automobil pauk ga diže i odnosi. U redu je to, treba poštovati Zakon, ali kao i u svemu što radimo, i to je mogućnost da napravimo po neku malverzaciju. Pre nekoliko nedelja „digli“ su auto jednog mog prijatelja koji se, ruku na srce, parkirao na mestu gde to nije dozvoljeno i sve bi bilo u redu da su sa tog mesta odneti i drugi automobili, a bilo ih je još četiri ili pet. Pitam se zašto je „Parking servis“ u opisanom slučaju imao duple aršine.

U ulici „Bratstva i jedinstva“, koja vodi ka Gradskoj bolnici, na početku postoji znak zabrane parkiranja, a nekoliko metara napred parkiraju se automobili na sred trotoara tako da pešaci da bi prošli moraju da siđu na kolovoz. Dokle će ovo da bude tako? Da li čekamo da se, ne daj Bože, desi neka nesreća, pa tek tada reagovati. Strah me je da će tada biti suviše kasno. Ne vredi plakati za prolivenim mlekom.

Stalni čitalac vašeg lista

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari