Putokazima do vakcine 1Foto: Zoran Mišić

Od utorka, 12. oktobra imunizacija u Kragujevcu se vrši u starom objektu Škole „Vukašin Marković“ u Ulici Božane Prpić broj 13 u naselju Erdoglija.

Prostorije škole su preuređene prilikom prelaska iz „Sokolane“ u Staroj radničkoj koloniji i Kragujevčani dolaze na vakcinaciju.

Ali, mnogi ne mogu da pronađu lokaciju baš iz prve. U pitanju je već četvrta lokacija od početka vakcinacije, od januara ove godine: Hala „Gordana Goca Bogijević“ u Velikom parku, Ambulanta broj 4 Doma zdravlja i „Sokolana“ u Koloniji.

– Ljudi se žale, to je istina. Nismo ni mi krivi, sportska hala se renovira, a ambulanta zbog velikog broja drugih pregleda nije bila advektna za vakcinaciju. U „Sokolani“ su se smrzavali kako pacijenti tako i naše zdravstvene ekipe jer u objektu nema grejanja. Mi smo danima najavljivali na svim medijima gde je nova lokacija, objavljivali mape na sajtu, a spremili smo i putokaze koji građanima trebaju da olakšaju orijentaciju do vakcinalnog punkta od Ambulante broj 5 i soltera „Ipsilon“, kaže za Danas Milijana Radojević, glavna sestra Doma zdravlja Kragujevac, preko kojeg se vrši kompletna imunizacija u Šumadijskom okrugu.

Po njenim rečima, „pronašli punkt lako ili ne“ na njemu se samo prvog dana, u sredu, 13. oktobra vakcinisalo 570 Kragujevčana.

U pitanju je uglavnom treća doza, a broj novovakcinisanih prvom dozom u Kragujevcu po podacima Doma zdravlja već mesecima se „ustalio“ na stotinak dnevno.

Što se revakcinacije ruskim „sputnjikom V“, kada je buster doza u pitanju u Domu zdravlja ovih dana bilo je preraspoređeno nešto zaliha koje su dobili iz drugih gradova a redovno snabdevanje ovim cepivom očekuje se do 17. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari