Različite poruke dva sindikata na vest o smrti direktora Namenske MB Radoša Milovanovića 1Fabrika "Milan Blagojević" u Lučanima/ Foto: Nenad Kovačević

Na vest o smrti direktora fabrike „Milan Blagojević“ Radoša Milovanovića, za koga su u Lučanima govorili i da je bio „poslednji direktor iz Titove epohe“, dva sindikata uputili su različite poruke.

U fabričkom Samostalnom sindikatu naveli su da je Milovanović zaslužan za uspeh fabrike koja zapošljava oko 1.300 radnika i da će ga na dan sahrane peške ispratiti iz fabričkog kruga do groblja.

Sindikat „Sloga“ saopštio je ranije danas da je iznenadnom smrću direktora „MB Namenska“ u Lučanima Radoša Milovanovića „umrla i pravda za porodice tragično stradalih radnika pod njegovim višedecenijskim vođenjem fabrike“.

„Žao nam je što radničke porodice Milivojević i Ignjatović nisu dočekale pravdu, u slučaju koji bi u svakoj iole normalnoj evropskoj zemlji odavno bio rešen adekvatnom kaznom i smenom direktora državnog preduzeća koji je odgovoran za smrt gotovo 18 radnika u Namenskoj industriji ‘Milan Blagojević’ koju je on, nažalost, pod veoma sumnjivim okolnostima i mimo svih zakona vodio i u osmoj deceniji života“, naveo je sidnikat Sloga.

Milovanoviću je suđeno za smrt dvojice radnika „Namenske“ Milomira Milivojevića (25) i njegovog kolege Milojka Ignjatovića (55) koji su preminuli od povreda zadobijenih u požaru fabričkog magacina 14. jula 2017. godine.

Otac poginulog radnika Milovan Milivojević izjavio je novinarima da za njega smrt direktora fabrike u Lučanima Radoša Milovanovića „nije pravda“.

„To jeste božija pravda, ali ovozemaljska pravda ga nije stigla“, rekao je Milivojević koji je podneo tužbu protiv Milovanovića i još dvojice rukovodilaca fabrike.

On je istakao da će suđenje nastaviti i da će tražiti da se optužnica proširi.

Direktor fabrike „Milan Blagojević Namenska“ u Lučanima Radoš Milovanović, koji je preminuo jutros od posledica infarkta u 78. godini, prvi put je imenovan za direktora te fabrike 1982. godine.

Sa direktorske funkcije smenjen je polovinom devedesetih godina, ali se na to mesto vratio 1999, posle NATO bombardovanja Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari