Nepunih 11 meseci od finala Lige šampiona gledaćemo njegovu reprizu i to u četvrtfinalu elitnog takmičenja. Tada je Real Madrid posle produžetaka bio bolji od Atletika i došao do desetog „ušatog pehara“, ali u današnjem prvom meču četvrtfinala Lige šampiona teško da će biti favorita. Ako gledamo trenutnu formu to je „kraljevski klub“ koji je i dalje u šampionskoj trci sa Barselonom, dok „jorgandžije“ posustaju u nameri da odbrane naslov prvaka u Primeri. Međutim, ako gledamo međusobne susrete crveno-bela strana Madrida ima više razloga za optimizam.

Atletiko – Real 20.45 Stadion: Visente Kalderon. Kapacitet: 54.851. Sudija: Milorad Mažić (Srbija) Atletiko: Moja, Huanfran, Miranda, Gimenez, Gamez, Gabi, Koke, Tijago, Turan, Tores, Mandžukić. Real: Kasiljas, Karvahal, Varan, Pepe, Marselo, Kros, Rodrigez, Modrić, Bejl, Ronaldo, Benzema.

Juventus – Monako 20.45 Stadion: Juventus arena. Kapacitet: 41.254. Sudija: Pavel Kralovec (Češka) Juventus: Bufon, Lihštajner, Bonući, Kjelini, Evra, Vidal, Markizio, Barzalji, Perejra, Ljorente, Tevez Monako: Subašić, Fabinjo, Abdenur, Volas, Kurzava, Kondogbia, Tulalan, Dirar, Mutinjo, Martial, Berbatov.



Atletiko jednostavno ne leži izabranicima Karla Ančelotija. Od tog finala Lige šampiona u Lisabonu „jorgandžije“ dominiraju sa osvojenim Superkupom Španije u dvomeču sa pobedom i remijem, dok su na isti način izbacili Real i u osmini finala ovogodišnje osmine finala Kupa kralja. Atletiko je ove sezone dva puta savladao „kraljevski klub“ i u Primeri, gde posebno boli debakl na Visente Kalderonu pre dva meseca (4:0). U prilog današnjem domaćinu ide i povratak Marija Mandžukića u pogon pa će trener Dijego Simeone imati više opcija, uz potencijalno najjači napadački par Tores-Mandžikić.

– Znamo za šta smo sposobni. Mi nismo kao Real, Barselona, Bajern ili Čelsi koji koji imaju luksuz da gube poene i posle da se vraćaju. Mi igramo na ivici svojih mogućnost i to je nekada dovoljno a nekada nije. Znamo svoje snage i slabosti, ali i Realove, pa ćemo pokušati da to pretvorimo u naš konačan trijumf i plasman u polufinale – najavio je napadač Atletika Fernando Tores.

S druge strane, Ančeloti takođe ima razloga za zadovoljstvo, kako igrom tako i sastavom. Luka Modrić je u potpunosti ušao u ritam, dok će večeras moći da računa i na Bejla. To znači da će „kraljevski klub“ imati priliku da napadne iz najjačeg oružja, sa ubojitim tandemom Ronaldo-Bejl-Benzema, uz podršku Hamesa Rodrigeza i hrvatskog reprezentativca. U tim se verovatno vraća i Pepe što bi trebalo da ojača odbranu koja je za njihove standarde prečesto popuštala protiv Šalkea.

– Znamo da nismo pobedili Atletiko ove sezone, ali verujemo da ćemo to sada uraditi. Imamo igrače koji mogu da odgovore izazovu u gostima kao i na Santjago Bernabeu u revanšu – naveo je Ančeloti.

U senci madridskog derbija snage će večeras odmeriti Juventus i Monako. Biće to svojevrsna repriza polufinala Lige šampiona od pre 17 godina kada se prvi meč takođe igrao u Torinu i kada je Stara dama na krilima het-trika Del Pjera i pogotkom Zidana stekla veliku prednost od 4:1 i potom je odbranila u Kneževini minimalnim porazom (3:2). Jedan drugi Juventus dočekuje na drugom stadionu jedan novi Monako koji je pred početak sezone imao moćan tim i velike ambicije, onda su finansije „zavrnute“, ali je četa Leonarda Žardima došla među osam najboljih klubova Evrope i ne namerava tu da se zaustavi.

Juventus želi svoje prvo polufinale na međunarodnoj sceni u poslednjih 12 godina, a faktor na koji će se osloniti su odlične igre na svom terenu. Crno-beli nisu poraženi na domaćem stadionu u Evropi u 11 poslednjih susreta, a uzdaju se i u tradiciju koja kaže da su dobili svih deset dvomeča protiv francuskih sastava. Greška bi bila konstatovati da je Juventus u lošoj formi samo zato što je za vikend poražen od „fenjeraša“ Serije A Parme, već upravo suprotno da je Alegri odmorio glavne igrače kako bi napao Monako iz svih raspoloživih oružja.

To će biti i te kako potrebno jer se sastav iz Kneževine pokazao kao nezgodan rival, a ceh je već platio Arsenal. Monaku je svejedno da li igra kod kuće ili kao gost, s obzirom da se oslanja na istu taktiku sa jakom odbranom a tek onda razmišljaju o protivničkom golu. Monako je primio samo četiri gola u deset ovosezonskih mečeva Lige šampiona, a čak tri su im dale „tobdžije“. Međutim, i Juventus igra na mali rezultat pa neće biti iznenađenje da mreže ostanu mirne i celokupnu odluku sačeka revanš za osam dana.

Mažić na centru Madrida

Srpski arbitar Milorad Mažić sa svojim timom dobio je veliko poverenje da deli pravdu na večerašnjem duelu četvrtfinala Lige šampiona između Atletika i Reala. Mažić je opravdao očekivanje UEFA u revanšu osmine finala Borusija – Juventus, a ostaje da se vidi kako će proteći njegov novi susret sa Ronaldom koji je imao velike pritužbe na suđenje meča Portugal – Nemačka na Mundijalu u Brazilu.

Mutinjo: Juventus favorit, bio je i Arsenal

– Juventus ima odlične i dobro uigrane igrače. Oni su favoriti protiv nas, ali bio je i Arsenal. Neće biti lako ali daćemo sve od sebe da sačuvamo svoj gol. Mladi smo i fokusirani, što moramo biti i u ovom meču jer se protiv Juventusa svaka greška skupo plaća. Želimo dobar rezultat iz prvog meča, potom želimo polufinale a onda i finale. Idemo korak po korak ka tom cilj – iskren je verovatno najiskusniji prvotimac Monaka Mutinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari