Omladina JAZAS-a Požarevac završila je ciklus okruglih stolova u okviru projekta „Reforma u tvojoj glavi“ finansiranog od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, a koji su održani u mestima u kojima se sprovode projektne aktivnosti.

Prvi okrugli sto održan je u svečanoj sali lokalne samouprave u Velikom Gradištu 10. novembra 2010. godine, drugi 12. novembra u svečanoj sali lokalne samouprave u Petrovcu na Mlavi, dok je poslednji, treći održan 18. ovog meseca u Plenumskoj sali gradske uprave u Smederevu.

Teme koje su razmatrane bile su vezane za samu realizaciju projekta „Reforma u tvojoj glavi“, promociju Nacionalne strategije za mlade Republike Srbije, vidove međusobne saradnje na polju unapređenja reproduktivnog zdravlja kod mladih i načinu prevencije polno prenosivih infekcija.

Učešće na okruglim stolovima uzeli su predstavnici relevantnih institucija u obe pomenute opštine i gradu (lokalne samouprave, doma zdravlja, crvenog krsta, škola, udruženja građana, đačkih parlamenata, lokalnih kancelarija za mlade, centra za socijalni rad i medija).

Učesnici su se složili da je neophodno nastaviti sa neformalnom edukaciojm na temu polno prenosivih infekcija i reproduktivnog zdravlja,negovanjem zdravih stilova života, kao i da je potrebno obrazovati što više vršnjačkih edukatora iz ove oblasti. Akteri su dogovorili dalju saradnju u toku i nakon završetka projekta „Reforma u tvojoj glavi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari