Republički seizmološki zavod ostao bez jedinog seizmologa 1Foto: Shutterstock/vchal

Republički seizmološki zavod Srbije ostao je bez i jednog seizmologa, nakon što je jedini diplomirani geofizičar Goran Krunić dao otkaz, piše Nova.rs.

Kako Nova navodi, to saznanje potvrđuje i činjenica da je Krunić uklonjen sa sajta RSZS u delu u kom se navodi ko obavlja seizmološke poslove.

U delu „seizmološki poslovi“ sada stoji ime Đorđa Šušića, koji je označen kao mlađi savetnik za seizmološke poslove. On je po struci inženjer građevine – ne i kvalifikovani seizmolog.

Naime, Šušić je obučen da odradi osnovne seizmološke poslove, ali faktički u ovom trenutku Zavod nema kvalifikovanog seizmologa, navodi izvor portala Nova.rs.

Na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda naznačeno je da ta ustanova traži stručni kadar (sa ili bez radnog iskustva) iz sledećih oblasti: procena seizmičkog rizika, analiza i obrada seizmoloških podataka, instaliranje i održavanje seizmološke opreme i sistema, koji poseduju visoko obrazovanje iz neke od sledećih stručnih oblasti: Geofizika, geotehnika ili regionalna geologija (rudarsko-geološki fakultet), Građevinarstvo (građevinski fakultet), Primenjena i kompjuterska fizika (fizički fakultet) i Elektronika, telekomunikacije i informacione tehnologije (srednja elektrotehnička škola)…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari