Najboljom partijom u sezoni košarkaši Minesote pobedili su Lejkerse u Los Anđelesu (113:90). Oklahoma je teškom mukom, uz dosta incidenata na parketu, savladala Vašington na svom terenu posle produžetka (106:105). San Antonio je deklasirao Njujork na gostovanju (120:89), dok je Finiks iznenadio Nju Orleans (101:94).

Minesota je konačno uspela da prekine niz od 22 poraza u međusobnim duelima sa Lejkersima. Gotovo perfektnom partijom, najavili su takvu mogućnost već krajem prve četvrtine kada su vodili 47:23. Možda i najbolju utakmicu u dosadašnjoj karijeri u NBA odigrao je Riki Rubio. On je ubacio 12 poena, nanizao 14 asistencija, 10 skokova i čak pet ukradenih lopti. Time je ostvario svoj drugi „tripl-dabl“ otkada nastupa za Minesotu. Veliku pomoć imao je od Kevina Lava (25p, 13sk), dok je sasvim solidan bio i Nikola Peković (14p, 10 sk). Pridošlica iz Oklahome Kevin Martin postigao je 27 poena. Ako je suditi na osnovu početka sezone, može se zaključiti da će Martin, uz Bruera, biti veliko pojačanje za Vulvse. Sve pohvale idu na račun Rubija. Španski reprezentativac igra na vrhunskom nivou, a po načinu dodavanja, pregledu igre i brzini razmišljanja neodoljivo podseća na čuvenog Irvina Medžika Džonsona. Sa prosečno 8,7 asistencija po meču trenutno je četvrti u čitavoj ligi u tom statističkom parametru. Lejkersi su u meču sa Minesotom doživeli peti ovosezonski poraz na osam odigranih utakmica. Gasol (11p, 11sk), Miks (16p) i Blejk (19p) jedini su zaslužili prelaznu ocenu.

Oklahoma je na „mišiće“ pobedila Vašington. Meč su obeležili Vestbruk iz Tandera i Nene iz Vizardsa. Njih dvojica su se u par navrata pokačili, a kada je koškanje pretilo da preraste u kolektivnu tuču na terenu, sudije su isključile obojicu. Vašington, tačnije Džon Vol imao je zicer za trijumf, ali nije uspeo da „overi“ obruč, tako da su epitet junaka meča poneli Kevin Durant i Serž Ibaka. Njih dvojica su zajedno postigli 58 poena i uhvatili 25 lopti. Durant je ubacio 33 poena uz 13 skokova, a Ibaka 25 poena uz 12 skokova. San Antonio je bukvalno ponizio Njujork na gostujućem terenu. Sparsi su demonstrirali silu protiv jednog od najskupljih timova u ligi. Dankan (11p, 10sk) nije imao potrebe da se mnogo zamara, pošto je posao završio Grin (24p), dok je Lenard stavio u džep Entonija. Njujorku je poraz od Sparsa bio četvrti u sezoni, što dovoljno ilustruje trenutno stanje u ekipi.

Finiks je trijumfom nad Nju Orleansom pokazao da neće biti „turistička atrakcija“ u ligi, već će, uprkos preskromnom budžetu za NBA prilike, imati sasvim dovoljno znanja da na dostojan način završi takmičarsku godinu. Grin (15p), Bledsou (24p) i Markif Moris (23p) najzaslužniji su za peti trijumf Sansa na sedam odigranih utakmica. Ohrabrujuća vest za Finiks jeste da se Goran Dragić oporavio od povrede nakon izvrtanja skočnog zgloba. On je za skoro trideset minuta provedenih u igri ubacio 12 poena. U poraženom sastavu istakli su se Smit (22p), Holidej (16p) i Morou (16p).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari