U prvom meču nedeljnog programa Lige 1 Monako je kao domaćin deklasirao Monpelje sa 4:1. Poveli su domaćini iz jedanaesterca u 18. minutu preko Falkaa, da bi izjednačenje Monpeljeu doneo Montanjo šest minuta kasnije.

Ipak, junak dana je bio trostruki strelac Emanuel Rivijer, koji je mrežu gostiju zatresao u 44, 58, i 81. minutu i na taj način potvrdio da nije Falkao jedina pretnja po gol rivala. To je druga pobeda „kneževa“ u ligi i sada dele prvo mesto na tabeli sa Lionom, Marsejom i Sent Etjenom.

Ipak, i pored dve ubedljive pobede na startu šampionata u „kneževini“ ne cvetaju ruže. Naime, Falkao navodno već želi da napusti ekipu Monaka. Vlasnik ovog kluba Rus Dmitri Ribolovljev mora da plati porez od 100 miliona evra na ime svih obavljenih transfera tokom ovog prelaznog roka. Iako se u Monaku porez ne plaća, prvi čovek kluba će ipak morati da ga plati jer se njegov tim takmiči u francuskoj ligi, u kojoj svi timovi plaćaju porez. Zbog toga se klub sa Azurne obale verovatno neće više pojačavati ovog leta, a čak se spominje i da će biti smanjena plata Kolumbijcu, koja trenutno iznosi 14 miliona evra po sezoni. Te činjenice su posebno naljutile najboljeg igrača Monaka koji je rekao upravi da želi da ode u Premijer ligu već do kraja avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari