Dok košarkaši Srbije na parketu dvorane „Palacio Municipal” vode ljutu borbu za što bolji plasman u grupi A, kako bi u eliminacionoj fazi imali što lakšeg protivnika, sa tribina ih svom snagom bodri nekoliko desetina srpskih navijača. Ima onih koji rade u Španiji, pa im nije problem da se spuste na jug zemlje ali je većina navijača došla iz Srbije.


Ipak, među njima najviše se ističe četvorka Aleksandra Katić, Dobrosav Odabašić, Nebojša Popović i Aleksandar Vujadinović koji su pred premijerni meč protiv Egipta bili vidno iscrpljeni.

„Došli smo kolima iz Beograda i prešli 1700 kilometara. Trebalo nam je dva dana. Ne znamo gde udaramo”, pričali su u pauzi fotografisanja sa navijačima iz drugih zemalja kojima su bili interesantni zbog ogromne srpske zastave.

Priča o bliznakinjama iz Argentine koje žive u Granadi i ludo vole i navijaju za Srbiju već je obišla ceo svet. Njih dve, pred svaku utakmicu, stoje ispred dvorane, pozdravljaju srpske navijače, slikaju se sa njima i svakoga pitaju da li možda ima kartu viška kako bi mogle da uđu u halu.

Sestre Federigi samo što se nisu onesvestile od sreće, a zatim su svo šestoro zdušno bodrili „orlove” sa tribina, nažalost, u porazu, od sudijama poguranih „galskih petlova”.

Dan pauze, Aleksandra, Dobrosav, Nebojša i Aleksandar iskoristili su za odmor i odlazak na plažu, udaljenu 80 kilometara od Granade a zatim su se u sredu vratili na tribine da iz svega glasa bodre Teodosića i drugove u poslednjim mečevima u grupi protiv Brazila i Španije.

Nažalost, zbog obaveza u Beogradu, nisu sigurni da li će uspeti da izdvoje vreme i pridruže se reprezentaciji u Madridu gde će igrati meč osmine finala.

U svakom slučaju, zbog svega što su učinili za ovih nedelju dana u Granadi , a pre svega zbog šmekerskog poteza prema sestrama Federigi, Srbija može da se ponosi ovakvim navijačima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari