Predsednik Skupštine grada Siniša Sević otkrio je, povodom Svetskog dana zdravlja, koji se obeležava 7. aprila, informativnu tablu na zgradi objekta Doma zdravlja „Bulevar“ na Bulevaru Mihajla Pupina 23. Ova zgrada je izgrađena 1923. godine po projektu ruskog arhitekte Šretera Jurija Nikolajevića i predstavlja umanjenu repliku sanktpeterburškog senata i pod zaštitom je Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Novog Sada.

– „Bulevar“ je jedan od najstarijih objekata ove ustanove. U njemu danas rade službe opšte medicine i medicine rada, ginekologija, laboratorija, stomatologija i patronaža. Prosečno ovaj objekat poseti više od 500 pacijenata kojima se pruži oko 2.500 medicinskih usluga dnevno. Pacijenti „Bulevara“ su od 19 godina do 97 godina koliko ima najstariji pacijent – objasnio je Sević, nakon otkrivanja spomen-ploče.

On je dodao da su velika medicinska i naučna otkrića, čija je praktična primena i u našem gradu dovela do poboljšanja zdravstvenih prilika, rezultirala izgradnjom ovog objekta kao središne ustanove za podizanje opšteg zdravstvenog stanja Novosađana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari