Sutra na prelazu Merdare primopredaja posmrtnih ostataka troje Srba ubijenih 1999. na Kosovu 1foto (BETAPHOTO/SAŠA ĐORĐEVIĆ)

Predstavnici vladine Komisije za nestala lica preuzeće sutra na administrativnom prelazu Merdare ostatke troje Srba ubijenih tokom 1999. godine na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopštila ta komisija, u pitanju su osobe ubijene u Uroševcu, Prizrenu i Prištini koje su identifikovane metodom analize DNK pošto su predstavnici Komisije za nestala lica prikupili dodatne referentne uzorke za DNK analizu od srodnika nestalih u cilju identifikacije posmrtnih ostataka koji se nalaze u mrtvačnici u Prištini.

„Posmrtne ostatke dva lica, u ime porodica, od Prištinske delegacije preuzeće predstavnici Beogradske delegacije, dok će posmrtne ostatke jednog lica preuzeti članovi njegove porodice. Sahrana ovih lica biće obavljena u Velikoj Plani, Kruševcu i Beogradu, u skladu sa iskazanom željom porodica“, stoji u saopštenju.

U službenim evidencijama Komisije za nestala lica još 567 lica se vodi kao nestalo u vezi sa sukobima na Kosovu i Metohiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari