Posmrtni ostaci lica srpske nacionalnosti stradalog pre 23 godine sahranjeni u Gračanici 1Foto: Komisija za nestala lica

Komisija za nestala lica saopštila je da je danas u Institutu za sudsku medicinu u Prištini obavljena konačna identifikacija i predaja posmrtnih ostataka jednog lica srpske nacionalnosti, stradalog u avgustu 1999. godine tokom oružanog sukoba na prostoru Autonomne Pokrajine Kosova i Metohije.

Kako se navodi, identifikacija posmrtnih ostataka obavljena je uz prisustvo članova porodice i predstavnika Beogradske delegacije Radne grupe za nestala lica.

Posmrtne ostatke stradalog lica preuzeli su danas članovi porodice od strane Prištinske delegacije. Identitet posmrtnih ostataka stradalog lica utvrđen je metodom analize DNK. Sahrana je obavljena istog dana na mesnom groblju u Gračanici.

„Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti stradalih u oružanim sukobima na prostoru AP KiM, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih“, navodi se u saopštenju Komisije za nestala lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari