Srpski studenti u Hongkongu tražili pomoć, ambasada nema fond za povratak kući

Ostavite komentar


  1. pa izgleda nije u pitanju fond nego to sto im je onemoguceno kretanje. cemu uopste sluze ovakve vesti i poluinformacije, samo prave konfuziju. novinari prvo treba da prikupe info i zvanicne informacije pre objavljivanja, nije ovo fejsbuk.

  2. Zar vi studentario ne znate da mi sada ulazemo ogromne pare za izgradnju velelepnih stadiona, iz budzeta finansiramo nase uspesne fudbalske klubove, pomazemo bracu u Bosni, na Kosovu, Kipru, gradimo Beograd na vodi… Para za vas nemamo, a i da imamo odakle nam. A ima i to da ako dodjete mozda i vi pocnete da sirite tu demokratiju, samo nam jos to treba. Dakle nema.

    1. Ovo nikako nije trebalo da bude pozicionirano kao odgovor Bubuleji, sa čijim sam komentarom saglasan.

  3. Ovako „mali Djokica“ zamislja zivot? Putujes po svetu pa, kada ti nestane novac samo pozoves ambasadu i resis problem?! Ambasade imaju neiscrpan izvor novca koji je namenjen svima onima koji vole da putuju ili zive u inostranstvu?! Koliko „studenata“ ima, moze se samo pretpostaviti. Odlazak bilo gde, van granica svoje drzave, po bilo kom poslu i osnovu podrazumeva i neku odgovornost. Studenti, kao i svaki drugi stranac, kada se nadje u tudjoj drzavi moraju imati pripremljen izlaz. Znaci, nacin i novac, kako bi se sto pre napustilo nestabilno podrucje u kome vlada haos. Ocekivati da nase ambasade spasavaju i skupljaju sve „svetske putnike“, predstavlja krajnju naivnost.

    1. Jeste, to sve neki avanturisti, bolje da nisu ni napuštali svoju eparhiju/mitropoliju/troprstu džamahiriju. Bukvalno mi je muka od ovako pojednostavljenog gledanja na problem. Osim, ako nije troll pauza.

  4. Kako ste dosli u Hong Kong tako ga i napustite, odeten do prve agencije, kupite avionsku kartu za Beograd i problem resen. Ne znam sta tu ima Ambasada, da vam kupi avionske karte, zasto? Ako su vam zivoti ugrozeni onda je to nesto drugo, ovako sami ste dosli sami se snadjite da se vratite.

  5. Pa Srbija je prva u svetu u svakom pogledu,a narocito ekomomski ,ima para vratice vas..Neko je zataio.

  6. garantujem da sirotinja nije otisla da studira u Hong Kongu . ali uvek je bilo tako oni sto imaju traze vise ,a oni sto nemaju cute i propadaju

    1. Ljubomora i zavist su najgore osobine. Niste nikada čuli za razmene,stipendije? Verovatno od škole imate osnovnu,eventualno srednju,najviše 10km od mesta rođenja. Širite malo vidike,za to nisu potrebne ni pare,dovoljno je čitati knjige.

      1. Svaka Vam čast na komentaru,šta znaju ljubomorni primitivci šta su stipendije ,razmena studenata itd .

  7. Takođe, nema javnog prevoza i onda sve i da hoćemo, nemamo gde da se krećemo“

    Međunarodni aerodrom je zatvoren, verovatno mogu da plate, ali nemaju šta i kome da plate.
    Od ambasade se traži prevozno sredstvo i mogućnost izlaska, ali bolje znaju šta se dešava ovi koji lupetaju u komentarima, a nisu pročitali ništa više od naslova.

  8. nikad i nisu bile zainteresovane da pomognu svojim gradjanima. Cinjenica je da se ne javljaju na telefon i ne odgovaraju na mail kad vam treba. Oni su tu zbog sebe, a ne zbog gradjana.

  9. Kao Beogradjanka, saglasna sam i trazim da se gradski budzet predvidjen za lampione upotrebi za evakuisanje studenata.

  10. Prvo, moguće je srpskim pasošem peške preći granicu između Hong Konga i Kine, bezvizno do 30 dana za ulazak u Kinu, ulazi se direktno u metro stanicu Šendžena, nakon imigracione kontrole i carine. A u Šendženu – onoliki aerodrom, letova ka Srbiji koliko voliš. Dakle – ne razumem ovaj tekst

  11. Zašto bi građani Srbije plaćali avionske karte studentima? Jel izbio rat? Jel vanredno stanje? Nije! Nego studentima dosadno, nemaju šta da rade, pa da im mi platimo povratak kući… Jel će posle da nam traže pare i da se vrate u Hong Kong?

  12. Svuda podji odakle mozeš da se vratiš pešice ili stopirajući… Otišli na drugi kraj sveta i traze pomoć od drzave koja neće da pomogne onima u srcu Srbije… 🙂 ironija

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.