SSP: Gradska uprava da odgovori šta namerava sa Zemunskom pijacom 1Foto: Shutterstock/Mirko Kuzmanovic

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović zatražila je danas od gradske uprave Beograda i preduzeća „Beogradske pijace“ da odgovore šta rade sa Zemunskom pijacom i da li je pretvaraju u parking ili hoće tezge da daju „podobnima“.

„Gradonačelnik Šapić ćuti, Opština Zemun ćuti“, navela je u pisanoj izjavi Popović ističući da je odgovor ostavljen „mašti na volju“.

Popović podseća da je zemunska Pijaca trg osmišljena 2011. godine kada je dobila kombinovanu funkciju centralnog gradskog trga sa pijačnom prodajom, a da je kasnije dodatno rekonstruisana delimično 2016. godine, a delimično 2020. godine.

„I šta se dešava sada? Nadamo se da nekom nije palo napamet da pijacu menja u zatvorenu tržnicu ili da prodavce gde Zemunci kupuju godinama pomeri na neka druga mesta“, istakla je Mila Popović.

Ona je navela da su Grad Beograd, opština Zemun i „Beogradske pijace“ dužni da obaveste građane o tome šta se dešava i do kada će radovi, ako su potrebni, trajati.

„Stranka slobode i pravde zna da radovi mogu unapred da se objave i završe u roku, a da budu najmanja moguća smetnja građanima i prodavcima koji na toj pijaci rade“, naglasila je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari