U 46. akciji „Otvorena vrata Doma zdravlja“, koja je održana u Osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Budisavi, svoje zdravlje je proverilo više od 400 stanovnika ovog naselja, što je oko 10 odsto ukupnog broja stanovnika ovog naselja.


Najveće interesovanje bilo je za EKG monitoring i merenje gustine kostiju. Laboratorijski nalazi krvi urađeni su za 225 posetilaca akcije, od kojih je 82 imalo povišene vrednosti nivoa šećera, 107 povišene vrednosti triglicerida i 95 je imalo povišen holesterol u krvi. Merenje težine, visine i indeksa telesne mase proverilo je 279 posetilaca akcije, EKG monitoring uradilo je 345 meštana Budisave od kojih je 38 poslato izabranom lekaru zbog rezultata koji odstupaju od normale. Pritisak je proverilo 245 ljudi, a povišen pritisak zabeležen je kod 81 stanovnika.

Za samopregled dojke edukovano je 100 posetiteljki, gustinu kostiju i indeks osteoporoze proverilo je 105 stanovnika, a mladeže su prokontrolisala 144 stanovnika Budisave. Do sada je u ovoj akciji zdravstveno stanje proverilo 14.287 građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari