Sindikat zaposlenih u gradskoj upravi planira dvočasovni štrajk upozorenja zbog odluke Vlade Srbije da smanji plate zaposlenima koji imaju završenu srednju ili osnovnu školu.

Predsednik ovog sindikata Lazar Škorić kaže da od gradskih vlasti očekuje da se do daljeg primenjuje gradska odluka, koja omogućava da se svim zaposlenima isplaćuje stimulacija na zarade, odnosno da se pričeka s primenom uredbe Vlade Srbije, kojom se faktički umanjuju zarade jednom delu zaposlenih. U suprotnom, doći će do potpune obustave rada, planirane za 27. februar.

– U upravi nema dovoljno niskokvalifikovane radne snage, poput spremačica, ali je zato kabinet gradonačelnika pun. Mogu da vam kažem da je u Gradskoj kući zaposleno jako puno ljudi s visokom stručnom spremom, jako puno zamenika i pomoćnika. Tu je problem. Kad ne znaju gde će da zaposle stranačke kolege, otvore neku agenciju i tu su velike plate – kaže Škorić.

U slučaju neispunjenja zahteva sindikata, dvočasovni štrajk upozorenja sledećeg utorka i srede, planiran za period od 10 do 12 časova, kada neće raditi ni šalteri u Gradskoj kući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari