Surtra tokom dana pretežno sunčano i veoma toplo za ovo doba godine 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji će sutra ujutro biti mestimično magla, koja će se po pojedinim kotlinama i duž rečnih tokova na jugozapadu i jugu Srbije zadržati i pre podne, a tokom dana će biti pretežno sunčano i dalje veoma toplo za ovaj period godine, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab južni vetar. Najniža temperatura će se kretati od minus jedan do sedam stepeni Celzijusa, na jugu Banata oko 12 stepeni, najviša dnevna od 10 do 18 stepeni, u mestima sa dužim zadržavanjem magle hladnije.

U Beogradu će ujutro biti lokalna pojava magle a tokom dana pretežno sunčano uz slab južni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će se kretati od jedan do sedam stepeni Celzijusa, najviša dnevna oko 17 stepeni.

U Srbiji će do petka biti malo hladnije, ali i dalje natprosečno toplo, uz uglavnom suvo i stabilno vreme. U utorak iznad većeg dela će biti pretežno sunčano sa lokalnom pojavom jutarnje magle, koja će se ponegde zadržati i pre podne.

U toku prepodneva na severu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima postepeno naoblačenje uz pojačanje severozapadnog vetra.

Od srede do petka u jutarnjim satima niska oblačnost, ponegde i magla, tokom dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima. Za vikend naoblačenje i zahlađenje s kišom, na planinama sa snegom, a u nižim predelima južnije od Save i Dunava očekuje se prelazak kiše u sneg i formiranje snežnog pokrivača. U ponedeljak će biti hladno i u većem delu suvo, samo još na jugu i istoku zemlje u prvom delu dana ponegde sa slabim snegom.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 2. januar 2023:

Biometeorološka situacija može nepovolјno uticati na srčane bolesnike, a u predelima sa maglom u jutarnjim satima tegobe mogu imati i astmatičari. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu promenlјivog raspoloženja, bolova u mišićima i pada koncentracije. Preporučuje se adekvatno odevanje i umerena fizička aktivnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari