Bolju uvertiru, ali i generalnu probu, pred debi u Evroligi ove sezone košarkaši Crvene zvezde nisu mogli da požele. Crveno-belima večeras u goste dolazi Olimpija (21.00), kojoj je zbog pobeda nad Cibonom i Cedevitom na startu ABA lige strogo „zabranjen“ ulaz u Zagreb.

Ekipa iz Ljubljane napokon je prevazišla finansijske probleme i u narednim sezonama sigurno će želeti da se dokopa evroligaške vize. Partizan takođe u subotu gostuje Cedeviti, bez pomoći Duška Vujoševića, koji će pauzirati jedan meč zbog isključujuće greške u meču sa Krkom (19.00).

Svesni su u taboru Zvezde da će njihov večerašnji rival pokušati da po skraćenom postupku do elite na Starom kontinentu stigne već ove sezone i zato su za susret trećeg kola mobilisali sve raspoložive snage. Uvodna dva trijumfa Beograđana sa ukupnom razlikom od 52 poena nikoga nisu zavarali u taboru Dejana Radonjića. Samo jedan povetarac mogao bi da sruši trijumfalnu kulu, jer su temelji tima još uvek slabi. Ekipa nije uigrana, napravljena zaliha na startu rezultat je povećanog entuzijazma i želje za dokazivanjem, pogotovo novajlija, ali nije produkt igre na „pogled“ i „čitanje misli“.

– Olimpija je odlično startovala, pokazavši da je reč o timu koji će konkurisati za sam vrh ABA lige. Prevazišli su određene probleme iz prethodnih sezona i sada žele da se vrate na evroligašku stazu. Pod košem prednjači Omić, uz značajnu pomoć iskusnog i vrlo kvalitetnog Begića, koji ima otvoren ugovor. Marinović, sa izrazitim entuzijazmom i naglašenom motivacijom, predstavlja pleja koji je bio neophodan Olimpiji, a tu je i bugarski internacionalac Nikolov. Stefan Jović je zbog povrede pod još većim znakom pitanja u odnosu na duel sa Cibonom. Oscilacija će biti, to je neminovno, jer ovaj mladi tim zahteva vreme za uigravanje. – istakao je Dejan Radonjić.

Partizan će sa klupe predvoditi Velimir Gašić, pomoćnik Duška Vujoševića. Ekipa će biti pojačana za Luku Bogdanovića, iskusnog krilnog centra, koji će tokom boravka u redovima srpskog šampiona imati otvoren ugovor. Propusti u organizaciji igre moraju biti iskorigovani, takođe Milutinov i Gagić moraju da povećaju produktivnost pod košem da bi zaustavili Bilana, Marija Delaša i Zubčića. Cedevita će izlaz, posle dva uvodna poraza, videti samo u trijumfu. Veljko Mršić će i u duelu sa Partizanom menjati bolesnog Jasmina Repešu na klupi Zagrepčana.

– Cedevita ovog trenutka sigurno ne igra svoju najbolju košarku, kao ni mi na kraju krajeva. Nije pametno analizirati ih iz perspektive dva poraza u gostima. Nastoje da igraju brzu košarku i poentiraju iz tranzicije, tako da se ideja kontrole ritma i tempa utakmice nameće kao srž rešavanja određenih zadataka koji će biti postavljeni pred našu ekipu. U narednih desetak dana ekipu očekuje velika energetska potrošnja, ali duboko verujem da smo spremni za sva iskušenja – naveo je Gašić.

Posle gostovanja Cedeviti, Partizan putuje na megdan Lijetuvosu na startu Evrokupa, a zatim i u Ljubljanu na meč sa Olimpijom.

Bez pojačanja na centru

– Verujem u centarsku liniju koju smo formirali na startu sezone. Ona je mlada i od takve unutrašnje linije korist će imati i srpska košarka. Zadovoljan sam njihovim dosadašnjim učinkom. Ako tokom sezone bude potrebe za pojačanjima u centarskoj liniji i ukoliko se ukaže adekvatna opcija na tržištu reagovaćemo – obrazložio je Radonjić.

„Manija” za sezonskim kartama

Zbog velike potražnje za sezonskim kartama uprava Crvene zvezde odlučila je da za tri dana produži period kupovine navedenih ulaznica. Sezonske karte biće u prodaji zaključno sa ponedeljkom (13. oktobar).

Gudurić u FMP

Marko Gudurić, svojevremeno najtalentovaniji igrač generacije momaka rođenih 1995. godine u mlađim kategorijama Crvene zvezde, kao i prethodne i ove sezone igraće za FMP. Istovremeno, Nikola Čvorović biće deo proširenog rostera Crvene zvezde, baš kao i Đorđe Kaplanović, što znači da neće imati zagarantovana mesta među startnih 12.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari