Advokati italijanskog premijera, koji neretko pozira u stilu holivudskih zvezda i predsednik je fudbalskog kluba Milan, predložili su da na predstojećem suđenju Silviju Berluskoniju koji je osumnjičen za seks skandal svedoče upravo predstavnici sedme umetnosti i „najvažnije sporedne stvari na svetu“ – Džordž Kluni i Kristijano Ronaldo.

Berluskonijeva odbrana navodi da je trbušna plesačica marokanskog porekla Karima el Mahrug, poznatija kao Rubi, kojoj je kontroverzni političar navodno plaćao za seksualne usluge, prilikom iskaza rekla da su Kluni i njegova devojka Elizabeta Kanalis prisustvovali jednoj od zabava organizovanoj u premijerovoj vili u mestu Arkore. Takođe, Rubi tvrdi da poznaje Ronalda i da je imala seksualni odnos sa njim u klubu u Milanu, što je prvotimac madridskog Reala demantovao.

U saopštenju čuvenog holivudskog glumca koji poseduje vilu na jezeru Komo naglašava se da je Kluni iznenađen predlogom advokata da svedoči na suđenju zakazanom za 6. april u Milanu.

– Berluskonija sam sreo samo jednom prilikom i to kada sam pokušavao da ga ubedim da izdvoji sredstva za pomoć Darfuru – ističe Kluni.

Italijanski premijer optužen je ne samo da je plaćao za seks Marokanki koja nije bila punoletna kada je prisustvovala zabavi, već i da je zloupotrebio službeni položaj da bi zataškao slučaj. Berluskoni tvrdi da nije kriv.

– Apsurdno je čak i pomisliti da bih platio da imam seksualni odnos sa ženom. To se nikada nije dogodilo jer bih doživeo poniženje – izjavio je predsednik italijanske Vlade. Štaviše, on je negirao navode da je Rubi 14. februara 2010, kada je učestvovala na zabavi, imala samo 17 godina, navodeći da su je roditelji sa dve godine zakašnjenja upisali u knjigu rođenih.

Analitičar Ognjen Pribićević ocenjuje za Danas da je Berluskonijev način vladavine dokaz da nestaju granice između kulture, estrade i politike.

– Mešanje tri različite sfere najpre je viđeno u Sjedinjenim Državama kada je Arnold Švarceneger izabran za guvernera Kalifornije. Takav trend sve više je prisutan u mediteranskim državama i na jugoistoku Evrope, uključujući Hrvatsku i Srbiju i ko to ne razume ne shvata ni vreme u kojem živimo – smatra Pribićević.

Iako italijanski premijer nikada nije krio ljubav prema šoubiznisu, što pokazuje i podatak da je vlasnik medijske imperije „Mediaset“, neke njegove izjave nisu bile po volji svetskim zvezdama. Ilustracije radi, supruga francuskog predsednika Nikole Sarkozija i nekadašnja manekenka Karla Bruni izjavila je da je srećna što više ne živi u Italiji pošto je čula Berluskonijev komentar na račun američkog predsednika Obame, za koga je rekao da je „preplanuo“.

Berluskonijevi komentari nisu bili po volji ni Robertu de Niru, koga je italijanski premijer javno kritikovao zbog uloga ljudi „s druge strane zakona“ u filmovima kao što je Kum, tvrdeći da na taj način nanosi štetu Italijanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari