Gradski odbor Demokratske stranke je i proteklog vikenda na štandovima širom grada prikupljao potpise protiv odžačarine, novog nameta koji je ovog meseca Novosađanima stigao na naplatu.

Aktivisti Demokratske stranke prikupili su za samo par sati preko 2.000 potpisa građana Novog Sada, a zajedno sa potpisima prikupljenim prošlog vikenda ova brojka prelazi tri hiljade. Pored skupljanja potpisa, aktivisti su građanima delili materijal i objašnjavali im da će ovu stavku plaćati redovno, iako nemaju odžake.

„Poražavajuća je činjenica da većina sugrađana još uvek ne zna zbog čega im je uvećan račun i to sve voljom jednog čoveka – gradonačelnika Novog Sada. Zabrinjava i postupak pripadnika komunalne policije koji su neosnovano uklonili neke od štandova na kojima su demokrate prikupljale potpise, te se pitamo – ko to ne dozvoljava da istina dopre do Novosađana?“, ističe se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke.

Zbog velikog interesovanja građani će peticiju protiv dimničarine moći da potpišu i u prostorijama Gradskog odbora Demokratske stanke, u ulici Vojvođanskih brigada 24.

Ujedno, Gradski odbor Demokratske stranke poziva gradonačelnika da povuče svoju odluku.

Na računima za oktobar mesec za komunalne usluge, svi Novosađani su dobili da plate i „odžačarinu“, jedan dinar po kvadratnom metru stana ili kuće u kojoj žive. Gradska odluka odmah je naišla na negodovanje jer će ovu uslugu morati da plaćaju svi, bez obzira da li imaju ili nemaju odžake.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari