Mada je Vladimir Vermezović planirao da na drugi deo priprema, na Pohorju, povede sve fudbalere koji su radili na Tari, Partizanov trener u Sloveniju ide bez Nikole Ninkovića i Aleksandra Mitrovića. Dok njihovi saigrači sutra budu putovali u prošlogodišnju letnju bazu, ova dvojica omladinskih reprezentativaca počeće s treninzima u selekciji igrača rođenih posle 1. januara 1993, koja će se od 3. do 15. jula boriti za što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Estoniji i učešće na šampionatu sveta za ekipe do 20 godina, 2013. u Turskoj.


Tako su se naš predstavnik u Ligi šampiona i Fudbalski savez Srbije posle dugog i na momente neprijatnog navlačenja našli „na pola“. Crno-beli su pustili sjajnog vezistu i odličnog centarfora, inače najbolje pojedince u duelima s Mađarskom, Rumunijom i Nemačkom, na nedavnom odlučujućem kvalifikacionom turniru u Novom Sadu, a zadržali tandem svojih standardnih prvotimaca Lazar Marković (krilni napadač) – Nikola Aksentijević (desni bek), na koje struka „parnog valjka“ ozbiljno računa na početku trke za Ligu šampiona, 18. jula protiv Valete sa Malte ili Lusitansa iz Andore. Selektoru „orlića“ Zoranu Mariću sigurno će nedostajati probojnost i efikasnost momaka kojima nije dozvoljeno da s vršnjacima učestvuju na EP, ali bi i klub iz Humske mnogo izgubio ispunjavanjem svih želja FSS, pa je napravljeno kompromisno rešenje. I verovatno izbegnuto kažnjavanje Partizana zbog oglušavanja o propisanu obavezu puštanja traženih igrača u državni tim, za važna takmičenja kao što je ovom.

Pored Ninkovića i Mitrovića, petostruki uzastopni prvak Srbije imaće još jednog predstavnika u mečevima B grupe, s Francuskom, Engleskom i Hrvatskom, i to u liku veziste klupske filijale Teleoptika Saše Ivkovića, koji se od prvog dana nalazi na pripremama reprezentacije u Staroj Pazovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari