U Novom Sadu raspisan konkurs za ugradnju solarnih panela 1Foto: Pixabay/ulleo

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je javni poziv za sufinansiranje ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe na porodičnim kućama u Novom Sadu za ovu godinu. Sufinasira se i unapređenje termotehničkog sistema ugradnjom kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Za solarne panele, invertere i prateću instalaciju za porodične kuće izdvojiće se 18 miliona dinara, dok će se za pumpe i sisteme grejanja iz budžeta dotirati 500.000 dinara.

Domaćinstva mogu da konkurišu za jednu od ponuđene tri mere, a to su; nabavka i ugradnju solarnih panela, invertera i pratećih instalacija za porodične kuće za proizvodnju električne energije, ugradnju elektronski regulisanih cirkulacionih pumpi i opremanje sistema grejanja sa uređajima za regulaciju i merenje predate količine toplote objektu za stanove.

Grad subvencioniše do 50 odsto u ovom poslu, a za ugradnju solarnih panela građani mogu dobiti najviše 420.000 sa PDV-om, za pumpe 15.000 dinara, koliko se dobija i za opremanje sistema grejanja.

Nakon što komisija oceni u kojem je stanju objekat za koji se konkuriše i izabere najbolje kandidate, oni će birati između nekoliko firmi, ko će im obaviti ovaj posao. Ove kompanije Grad je već ranije odabrao na konkursu.

Kada posao bude gotov i kada građani plate svoj deo, Grad će uplatiti ostatak novca direktno izvođaču.

Detalji ko sve može da učestvuje na konkursu, kao i preuzimanje celokupne dokumentacije može se obaviti na sajtu Gradske uprave.

Kako se i gde prijaviti?

Rok za prijave domaćinstava na javni poziv je 3. april. Adresa za ličnu dostavu dokumentacije je pisarnica Gradske uprava za zaštitu životne sredine, Trg slobode 1 (Gradska kuća) ili preporučenom poštom na adresu Komisije za realizaciju mera energetske sanacije, Rumenačka 110a.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja, broj telefona je 021 – 421-109 ili mejl; [email protected].

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari