Uhapšeni radnici Hitne pomoći zbog malverzacija 1Foto: Arhiva Južnih vesti

Zbog sumnje da su falsifikovali službene naloge za popravku vozila i tako oštetili Hitnu pomoć za 2 miliona dinara, kako kažu u Policijskoj upravi Niš, uhapšena su 4 radnika ove službe.

Prema još nepotvrđenim informacijama, reč je o dvojici šefova tehničke službe, automehaničaru i jednom poslovođi, saznaju Južne vesti.

Osumnjičeni se, kako navode iz policije, terete da su tokom 2015. godine sačinili 74 fiktivna radna naloga o navodnoj popravci vozila u servisu za hitnu pomoć. Na osnovu tih naloga oni su uzimali delove iz internog magacina Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a Tužilaštvo je, kako ne bi uticali na istragu vezanu za još trojicu zaposlenih u Hitnoj, predložilo pritvor, koji im je, kako potvrđuju u Višem sudu, i određen.
U Višem javnom tužilaštvu kažu da je istraga protiv grupe radnika Hitne pomoći pokrenuta 16. decembra.

Osumnjičena četvorica se terete za falsifikovanje službenih i isprava i zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, a protiv ostale trojice, navode u policiji, pokrenute su krivične prijave u redovnom postupku za ista krivična dela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari