URA: Nemamo razloga da rušimo vladu 1KOnvencija Građanskog pokreta URA Foto: URA

Građanski pokret URA u ovom trenutku nema razloga da glasa nepoverenje Vladi Crne Gore, saopšteno je iz ove političke organizacije, uz poruku da čekaju ponedeljak kako bi videli hoće li oni koji od 4. decembra prošle godine ruše Vladu to i učiniti.

Kako navode, URA sa nestrpljenjem čeka ponedeljak kada će se raspravljati o poverenju Vladi jer će to biti prilika da se vidi ko drži do reči, a ko ne, saopštili su iz ove partije, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Poručuju da su jedina partija na političkoj sceni sa kojima su stvari jasne.

„Naši stavovi i program su jasni i nedvosmisleni i ko misli da ćemo ih prilagođavati drugim političkim partijama grdno se vara. U Skupštini ćemo uvijek glasati za ona rješenja i zakonska akta koja znače napredovanje Crne Gore ka EU i reformu sistema. Od tog puta neće nas pokolebati niko, a ponajmanje oni čija politika je samo buka i bes, bez stvarnog utemeljenja i snage. Neće nas pokolebati ni oni koji su za krucijalne stvari koje se tiču daljeg napretka Crne Gore oduvek uzdržani“, saopštili su oni.

URA insitira na u eventualnoj rekonstrukciji Vlade Zdravka Ktivokapića kao glavni kriterujum bude izbor eksperata, na šta su se prošle godine koalcioni partneri obavezali.

Ističu da je ispravnost imenovanja Nikole Mugoše za predsednika DIK-a danas potvrdila i Delegacija EU u Crnoj Gori i OEBS, te i da je to potvrda njihovog ispravnog izbora.

Socijal-demokratska Partija Ranka Koljevića podnela je zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića.

O tom zehtevu raspravlja se u ponedeljak na sednici parlamnta na kom će jedna od tačaka dnvenog reda biti i Budžet za 2022. godinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari