Saša Valjarević, predsednik Okružnog odbora Srpske radikalne stranke, na konferenciji za novinere, koja je održana u četvrtak 24. juna, istakao je da je u Velikom Gradištu došlo do promene vlasti. Naime, kako ističe, umesto dosadašnje koalicije DS, SPS, DSS i G 17 +, na jučerašnjoj Skupštini ustanovljena je nova vlasti koju čini Grupa Građana „Za selo i grad – Dragan Milić“, Srpska radikalna stranka, Nova Srbija.

– Ustanovljena je nova Skupštinska većina. Četiri odbornika, dva iz SPS-a i dva iz G 17+, nisu želeli više da podržavaju aktuelnu vlast u Velikom Gradištu sa jedne strane, dok sa druge nisu hteli ni naloge svojih partijskih čelnika, kako iz Beograda tako i iz okruga. Oni su shvatili da loša politika prethodne garniture vlasti na čelu sa Živoslavom Lazićem, dovela je Veliko Gradište do velikih problema. Oni su izašli iz svojih stranaka i priiključili se Grupi građana „Za selo i grad – Dragan Milić“, tako da je stvorena nova skupštinska većina. Novi predsednik opštine Veliko Gradište je Dragan Milić. Predsednik Skupštine je Nedeljko Todorović iz Srpske radikalne stranke, dok je zamenik predsednika opštine Branka Šulović iz Nove Srbije. Nova koalcija će se u narednom periodu potruditi da sve negativne stvari koje su bile u prethodnih godinu i po dana, pokuša da popravi. – rekao je Valjarević.

Valjarević se osvrnuo i na Sednicu Skupštine grada Požarevca, koja se održala u utorak 22. juna.

– Kod nas je takođe došlo do krize aktuelne vlasti, između Demokratske stranke i Socijalističke partije Srbije. Verovatno po nalogu svojih šefova iz Beograda, morali su da prihvate i izglasaju ovakav rebalans budžeta, iako su postojali amandmani koji nisu prihvaćeni. Vidi se i oseća se jedna velika kriza u vršenju vlasti u Požarevcu, koja je rezultirala da za godinu ipo dana imamo katastrofalne rezultate i u Javnim preduzećima i u Ustanovama. Sami građani mogu da se uvere kako ovih dana grad izgleda. Sva data obećanja u njihovim kampanjama i od preuzimanja vlasti 2008. godine nisu ispunjena. – rekao je Valjarević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari