Na centralnoj bini Štranda večeras od 20 sati će se održati Koncert zelenih bendova, na kome će nastupati Revidi, Next Kodex, Bubreggae i Clyde. Ovi mladi i neafirmisani bendovi iz Novog Sada će sem autorskih pesama i obrada pesama poznatih izvođača, izvesti i pesme na temu zaštite životne sredine koje su izabrane kroz konkurs za najzeleniju pesmu grada.


Koncertom zelenih bendova će biti obeleženo otvaranje Letnje zelene biblioteke, a tom prilikom će se prisutnima obratiti član Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandar Kravić, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Miloš Pankov i predsednik Pokreta gorana Novog Sada Petar Viđikant.

Nakon koncerta, u sredu 25. jula počinju sa realizacijom ostale aktivnosti u okviru projekta „Budi drug, okreni sa knjigom jedan krug“ u okviru kojih će se svakodnevno realizovati besplatne radionice pod nazivom „Budi kreativan na reciklažan način“ i „Letnje tajne uspešnog učenja“ na prostoru ispred Biblioteke na Štrandu. Radionice će se održavati svakog dana kada vremenski uslovi to dozvole od 19 časova, a ulaznica za radionicu će biti dve prazne aluminijumske limenke ili pola kilograma papira za reciklažu. Svakog dana učesnik koji donese najviše otpada dobiće besplatnu članarinu za Gradsku biblioteku. Svi zainteresovani za radionice se mogu prijaviti na imejl Pokreta gorana [email protected].

Projekat „Budi drug, okreni sa knjigom jedan krug“ podržava grad Novi Sad, Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade kroz implementaciju Lokalnog akcionog plana politike za mlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari