Interesovanje publike za 44. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta „Lorist“, 44. međunarodni sajam turizma i 2. međunarodni sajam konjarstva „HorseVille“ bilo je veliko, jer je tokom pet sajamskih dana pomenute manifestacije pogledalo oko 45.000 posetilaca, saopšteno je na juče održanoj konferenciji za novinare.


Direktorka sajmova „Lorist“ i Sajma turizma Imelda Monarov Čuljak rekla je da će se konkretni poslovni rezultati videti tek nakon sajmova, ali se već sada može reći da je održan veliki broj poslovnih susreta i naučnostručnih skupova.

– Na „Loristu“ je ove godine dominiralo lovstvo, dok je bilo nešto manje izlagača ribolovačke opreme, što odslikava trenutno stanje na tržištu, na koje mi kao sajamska institucija ne možemo da utičemo, ali ćemo se truditi da ga promenimo, rekla je Monarov Čuljak i dodala da je „Lorist“ na momente podsećao na Međunarodni poljoprivredni sajam, najviše zahvaljujući sajmu „HorseVille“.

Ona je ocenila da Novosadski sajam ne bi mogao sam da organizuje ovakve priredbe da nije imao veliku pomoć republičkih ministarstava, vojvođanskih sekretarijata i kompanija, poput „Vojvodišuma“, koje je na otvorenom prostoru Novosadskog sajma veoma uspešno organizovalo prvi Sajam šumarstva, koji će već naredne godine dobiti i međunarodni karakter.

Naredna sajamska priredba na Novosadskom sajmu je 11. sajam automobila „Auto šou – Novi Sad“, koji će biti održan od 12. do 16. oktobra.

Diploma „Gradskom zelenilu“

Na 18. Međunarodnom sajmu hortikulture koji se organizuje u okviru međunarodnih sajmova „Lorist“, JKP „Gradsko zelenilo“ osvojilo je diplomu sa velikom zlatnom medaljom za vertikalnu žardinjenu u funkciji zelenog zida koju će oni po završetku sajma donirati Gradu.

Drugo mesto za ekipu Danasa

Ekipa Danasa osvojila je u subotu drugo mesto na tradicionalnom takmičenju „Press trofej“, u kuvanju riblje čorbe, u okviru Međunarodnog sajma „Lorist“. Glavni kuvar zvanično je bio Milan Uzelac, a u osvajanju srebrnog pehara pomogl su i čarobnjaci kulinarstva: Aleksandar Velicki, Rajko Matić, Miroslav Marković, Đorđe Ranisavljević i Đurica Obođin. U takmičenju je učestvovalo oko petnaestak ekipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari