Više od tri meseca traje rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu: Građani najavili proteste, ako ne proradi do 15. novembra 1Foto: V. Torović

Nišlije koje žive u Ulici vojvode Putnika i naselju Bubanj u Nišu više od tri meseca čekaju da se završe radovi u ovoj ulici, koja je jedna od najprometnijih jer vodi do Novog groblja.

Oni su nezadovoljni jer im je ukinut gradski prevoz, hodaju po raskopanim trotoarima po prašini, bez uličnog osvetljenja.

Zbog  rekonstrukcije Vojvode Putnika građani su već protestvovali početkom avgusta, ali im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obećala da će ta ulica kompletno biti rekonstruisana do kraja građevinske sezone, 15. novembra.

Vene Markovski sa Bubnja, jedan od građana koji je protestovao, kaže da će sačekati taj rok.

„Sigurno je da ćemo opet protestovati, ako gradonačelnica ne bude ispoštovala dato obećanje“, najavljuje on.

Međutim, Vladimir Jovanović, koji takođe stanuje na Bubnju, sumnja da svi radovi u Ulici vojvode Putnika mogu da budu završeni za manje od dva meseca.

„U nacrtu za rekonstrukciju uopšte nisu predviđeni kružni tokovi, kao ni izmeštanje trafo-stanice. Sad se menjaju planovi, tako da sam gotovo siguran da svi ti radovi ne mogu da se završe do datog obećanja. Električne instalacije ne izmeštaju tek tako i na brzinu“, kaže on.

Jovanović, pak, dodaje da bi bilo jako loše da se zbog datog obećanja radovi izvode površno.

„Već imamo primer sa rekonstrukcijom Njegoševe ulice, koja je bila ruinirana posle prve jače kiše. Ne želimo da asfalt i slivnici propadnu tako i u našoj ulici posle renoviranja“, kaže on.

Više od tri meseca traje rekonstrukcija Ulice vojvode Putnika u Nišu: Građani najavili proteste, ako ne proradi do 15. novembra 2
Foto: V. Torović

Direktor Osnovne škole „Kralj Petar Prvi“ Robert Džunić kaže da su svi prosvetni radnici u toj školi zabrinuti za bezbednost učenika.

„Naša škola se nalazi u Ulici vojvode Putnika, i mnogo od skoro 800 đaka mora da prođe tom ulicom na putu do škole. Strahujemo da mogu da se ozlede dok hodaju po raskopanim trotoarima, šahte još nisu postavljene, a na sve strane je prašina jer su dozvolili da po ne asflatiranoj ulici prolaze automobili“, upozorava direktor.

On dodaje da su uputili dopis Saobraćajnoj policiji i Komunalnoj miliciji u kojem traže da se radovi u ovoj ulici pod hitno završe.

„Uskoro će dani biti veoma kratki, brzo će da pada mrak, a u toj ulici nema svetla. Zaista je jako loše da nađi đaci idu po takvoj ulici. Tražićemo pomoć i od predsednika naše opštine, Palilule Bratislava Vučkovića, koji je uvek imao razumevanja za našu školu. Znamo da to nije u njegovoj nadležnosti, ali želimo da i on izvrši pritisak na gradsku vlast da se ulica što pre rekonstruiše“, kaže direktor.

Zorici Vukadinović, koju smo zatekli na razrovanom trotoaru, najviše smeta što je ukinut autobuski prevoz do Bubnja.

„Moram da pešačim skoro 15 minuta da bih došla do najbliže autobuske stanice. I da hodam kroz raskopani trotoar, po prašini… Od 30. maja naselje Bubanj je gore od najudaljenijeg planinskog sela“, kaže ona.

Danas je uputio pitanja pres službi gradonačelnice o roku za završetak radova u Ulici vojvode Putnika, ali nam do zaključenja ovog broja nisu stigli odgovori.

Odgovor na pitanje zašto radovi kasne, možda se može pronaći u govoru većnika za izgradnju i planiranje Nenada Stankovića na predstavljanju dvogodišnjih  rezultata gradonačelnice Niša i njenog tima.

Stanković je kao jedan od uspeha naveo početak izgradnje Novog Niša, koji se nalazi u toj ulici, i dodao da je „investitor obećao da će za završetak rekonstrukcije ulice uplatiti 50 miliona dinara“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari