Načelnik KFOR general Roland Kater izjavio je juče u Nišu da „za sada nema dokaza“ da Oslobodilačka vojska Kosova stoji iza podmetanja bombe ispod vozila UNMIK prekjuče u Prištini. „Imali smo mnogo razgovora sa liderima svih političkih stranaka na Kosovu u vezi tog događaja i mislimo da iza tog incidenta stoje kriminalne aktivnosti.

Načelnik KFOR general Roland Kater izjavio je juče u Nišu da „za sada nema dokaza“ da Oslobodilačka vojska Kosova stoji iza podmetanja bombe ispod vozila UNMIK prekjuče u Prištini. „Imali smo mnogo razgovora sa liderima svih političkih stranaka na Kosovu u vezi tog događaja i mislimo da iza tog incidenta stoje kriminalne aktivnosti. Vrlo smo ozbiljno shvatili incident i podržavamo istragu koja se trenutno odvija. I ubuduće ćemo vrlo pažljivo pratitin situaciju zajedno sa UNMIK i lokalnim vlastima. Pri tom, ne treba da bude sumnje – u slučaju nasilja reagovaćemo istog momenta, snažno i odlučno“, rekao je general Kater, nakon jučerašnjeg susreta sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Zdravkom Ponošem.
Ponoš je ocenio da je KFOR spreman da drži pod kontrolom situaciju s jedne, a Vojska Srbije sa druge strane administrativne linije. On je kazao da je između KFOR i VS „izgrađeno visoko poverenje“, i da se na svaka tri meseca organizuju zajednički razmtara bezbednosna situacija na Kosovu, administrativnoj liniji i Kopnenoj zoni bezbednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari