Golgota penzionisanog generala JNA Vlade Trifunovića ne prestaje ni posle skoro dve godine, pošto mu je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu prema kojoj je bio osuđen na sedam godina zatvora zbog toga što je posle višednevne opsade i oružanih sukoba sa hrvatskim snagama, povukao i spasao živote oko 250 vojnika iz kasarne u Varaždinu. Prvo mu je Ministarstvo odbrane ukinulo pravo na stan, a pre izvesnog vremena ukinut mu je i dodatak od nešto više od 7.000 dinara zbog toga što živi u hotelu.


Vladimir Đerić, advokat generala Vlade Trifunovića, kaže za Danas da je zbog odluke da se generalu Trifunoviću ukine dodatak zbog života u hotelu, pokrenut i postupak pred Upravnim sudom u Beogradu.

– Ministarstvo pravde je priznalo generalu Trifunoviću pravo na stan, a potom se povuklo, zbog čega se vodi upravni spor. Nakon toga, oduzet mu je i dodatak zbog života u hotelu i zbog toga smo takođe pokrenuli postupak. Sudovi pokazuju nezainteresovanost i već duže od godinu dana čekamo da se završi spor zbog oduzimanja prava na stan, a koliko će se čekati na ovu odluku, ni sam ne znam – ukazuje Đerić.

Odluku Ministarstva odbrane da mu se ukine dodatak zbog života u hotelu, general Vlada Trifunović komentariše kao „odmazdu protiv njega“.

– Mene vojska i dan danas progoni. Imam utisak da me kažnjavaju zato što mi je ukinuta presuda, meni je sada penzija ista kao i pre toga, a živim u sobici od devet kvadrata. U Ministarstvu pravde su mi rekli da nemam pravo na stan, već da mogu da podignem kredit, ali ja nisam kreditno sposoban i ne bih doživeo te godine da ga otplatim – objašnjava Trifunović za naš list.

On dodaje da mu je stan u Hrvatskoj sudski oduzet, na osnovu toga što je osuđen u toj državi za ratne zločine, pa su njegova supruga i on izgubili pravo na njega. Samim tim, kako kaže, njegova ćerka koja još stanuje u tom stanu nema pravo da ga otkupi i strepi kada će morati da se iz njega iseli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari