Vojska intervenisala u Šidu, 18 migranata vraćeno u prihvatne centre

Ostavite komentar


  1. Kako u prihvatnom centru ima neregistrovanih migranata? Pre ce biti da iz centra izlaze oni koji tu borave, a vojska ih hvata kad napuste kamp,pa ih vraca.A sto se tice neregistrovanih,koji se krecu „po sumama i gorama“, njih hvataju i ubacuju u kamp.Ali ima jedan problem! Ako su oni bili u izolaciji u vreme pandemije,sada kada je vanredno stanje ukinuto i vracena sloboda kretanja na celoj teritoriji Srbije,onda ta sloboda vazi i za migrante.Ovako,migranti su uhapseni i liseni slobode bez pravnog osnova!Strazbur ce da radi punom parom.

  2. Generacijama Beograđanin- poreklom ni sa Krka, ni iz Hrvatske ni iz BiH nego iz Srbije kaže:

    Po meni, nije daleko dan kada će rulja migranata nasrnuti na tu šaku vojnika i oteti im oružje -što lako može da se dogodi.Ko će onda da puca na koga? Nisu vojnici toliko ludi da zbog Vučića i njegove podvlačivačke politike Angeli Merkel i drugim zagovornicima naseljavanja opustelih srpskih sela muslimanskim migrantima, da reskiraju glave. Pobeći će- glavom bez obzira. Nisu ni ti vojnici genetski naslednici onih pravi boraca npr. sa Košara, osim, -čas malobrojnim izuzetcima. Zaista za koga i zbog čega da reskiraju, malobrojni kakvi su u obezbeđenju azilantskih objekata, prolivanje svoje krvi? Vučić bi morao da se ugleda na svog- kako kaže- „prijatelja“ Urbana pa da sve migrante strpa u žicu i odmah krene sa deportacijama azilanata u zemlje njihovih porekla. Mežutim, srpska vlada se očigledno obavezala da za koju paricu koju će dobiti AV i njegovi satrapi, primi najmanje još 100.000 Arapa i crnaca -iz Austrije i Nemačke vraćenih migranata! Izgleda da će ipak morati da se „dogodi narod“ i da motkama razjuri i migrante i njihove protežere iz srpske vlade na čelu sa AV. Trećeg nema.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.