Gradsko veće Požarevca održalo je sednicu na kojoj su donete brojne odluke vezane za strateški razvoj grada i svakodnevni život stanovnika a posebnu pažnju izazvala je najava da će gradu biti vraćen „Bambi park“ što je predsednik Veća, gradonačelnik Miodrag Milosavljević, prokomentarisao: „ Povratak ovog atraktivnog lokaliteta je gotovo izvestan zahvaljujući, pre svega, izvanrednoj saradnji koju smo uspostavili sa Koncernom „Bambi Banat“.

– Već sam razgovarao sa generalnim direktorom, Miroslavom Miletićem, pa smo načelan dogovor postigli te ostaje da se obave poslovi na koje nas obavezuju zakonski propisi. Spremni smo da saradnju sa ovim Koncernom dalje unapređujemo, na opšte zadovoljstvo građana, što nam je obostrana želja uz potpuno razumevanje na koje nailazimo, rekao je Milosavljević. On je podsetio da mu se nedavno obratila grupa mladih ljudi, sa peticijom koju je potpisalo preko hiljadu ljubitelja skejt borda, koji nemaju pravu stazu za upražnjavanje ove sve popularnije rekreativne discipline. Gradonačelnik im je, prilikom prijema, uz prisusto njegove zamenice, Vukice Vasić i narodnog poslanika, Žarka Pivca, obećao da ova mogućnost biti ozbiljno sagledana uz prethodno pravljenje odgovarajuće projektne dokumentacije i predviđanje sredstava u budžetu za narednu godinu. – Sada, kada smo na pragu ponovnog upravljanja Bambi parkom, postoji realna mogućnost da posebnu, najsavremeniju stazu za skejt bord smetimo upravo na tu lokaciju uz druge druge sadražaje atraktivne za decu, mlade i odrasle, o čemu sada postoji i saglasnost Gradskog veća, obećao je gradonačelnik.

Lokalna Vlada prihvatila je aneks sporazuma vezanog za rehabilitaciju vodovodnog sistema u Požarevcu. U startu je trebalo obezbediti 750.000 evra pa je sačinjena racionalizacija projekta tako da je on sveden na 308.000 evra od čega će Grad izdvojiti do 40 hiljada uz sredstva koja su obezbeđena na republičkom nivou. Milosavljević je obrazložio kašnjenje radova i činjenicom da je Grad insistirao na postavljanju najkvalitetnijih cevi, koje su i predviđene projektom, što je prolongiralo radove, ali će, po svoj prilici, ovaj posao biti konačno obavljen do nove novembra ove godine.

Veće je razmatralo i probleme Ergele „Ljubičevo“ proistekle iz dugovanja još od devedesetih godina a posebna pažnja obraćena je na dug nastao sudskim poravnanjem sa Draganom Jovanovićem, vezanim za adaptaciju restorana „Ljubičin konak“ od 3 miliona dinara, pa je zaključeno da se sa poveriocem formira zajednička komisija koja bi, uz učešće stručnjaka, utvrdila koliki dug, zapravo, postoji i kako bi grad Požarevac, kao osnivač Ergele, mogao da ga pokrije uz određenu dinamiku obezbeđivanja para.

Agrarni fond grada Požarevca, prema predlogu Veća, obezbediće sredstva za servisiranje kamata na kredite koje podižu poljoprivredni proizvođači sa registrovanim gazdinstvima, u iznosu od pet odsto, pa će njima tako, uz sredstva iz republičkih fondova, krediti praktično biti potpuno oslobođeni kamata što će delovati veoma stimulativno na razvoj primarne proizvodnje pa i čitavog agrokompleksa.

Gradonačelnik Milosavljević je najavio da će se, od početka juna, svakog petka u sedmici, održavati koncerti rokenrola i bluza na bini postavljenoj u ulici Stari korzo, usmerenoj ka Domu Vojske, pa će u njima uživati brojni posetioci letnjih bašti u kafićima.

Turistička organizacija, koja je predložila ovaj projekat, će obezbediti sponzore za nastupe grupa a Centar za kulturu binu i ozvučenje tako da će troškovi za „povratak rokenrola u Požarevac“ biti minimalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari