I sutra tropske temperature: Šta meteorolozi najavljuju od subote? 1Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

U Srbiji je danas bio tropski dan, temperature su prelazile 35 stepeni, a u većini mesta UV zračenje bilo je veoma visoko. Meteorolozi i za sutra najavljuju veoma toplo vreme, sa crvenim meteo-alarmom na snazi.

Prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom od 34 do 38 °C trajaće do 5. avgusta u 12.36 časova. U Beogradu sutra do 36 stepeni.

Promenu vremena meteorolozi najavljuju za vikend. Svežije, kišovito vreme očekuje nas u subotu, a veća količina padavina u drugom delu dana.

„U subotu se očekuje naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i povremeno umerenim i jakim severozapadnim vetrom pre podne koji će zahvatiti zapadne i jugozapadne predele Srbije, i zapad Vojvodine, a posle podne i uveče proširiće se i na ostale krajeve. U drugom delu dana očekuje se veća količina padavina i to posebno u Banatu, delovima Beograda, centralnoj Srbiji, kao i na istoku zemlje gde se očekuje od 40 do 70 mm za 12 časova, lokalno i više“, upozoravaju iz RHMZ.

I sutra tropske temperature: Šta meteorolozi najavljuju od subote? 2
Izvor: hidmet.gov.rs

I temperatura će, kako kažu meteorolozi, pasti u subotu za oko 7 stepeni i u većini mesta kretaće se od 25 do 30 °C, osim na krajnjem jugu gde će i dalje biti veoma toplo, oko 34 °C.

U nedelju pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 15 do 20, a najviša od 23 do 28 stepeni.

„Početkom sledeće sedmice takođe će se zadržati svežije vreme, sa dnevnom temperaturom ispod proseka za ovaj period godine“, najavljuju iz RHMZ.

Za ponedeljak (7. avgust) prognoziraju pretežno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima koji će ponegde biti praćeni grmljavinom. Vetar umeren i jak, zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 13 do 17, a najviša od 22 do 26 stepeni.

I u utorak promenljivo, u brdsko-planinskim predelima ponegde sa kišom, a od srede pretežno sunčano i ponovo toplije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari