Vučić uručio pasoš i ličnu kartu Rejfu Fajnsu (VIDEO)

Ostavite komentar


  1. Vucic je uskliknuo u obracanju medijima "da su on i građani Srbije srećni i ponosni do neba". Molim da me se ne mesa sa srecom i ponosom u marginalijama i dokolicama kojima se bavi drug predsednik samo da bi proizveo vest o sebi i da bi mu izasla slika u medijima. Ja nemam odista bas nista ni sa njim ni sa njegovim neukusnim performansima. Do neba .

  2. Čestitam. Ali da se i on ne pridruži plejadi onih koji su i zaboravili da poseduju srpski pasoš. Apelujem da se i Šeron Stoun dodeli srpsko državljanstvo. Što se tiče promocije Srbije u redu. Ali, ako želimo da privučemo filmske i tv producente onda drastično trebamo da smanjimo poreze ili da ih potpuno ukinemo ili čak i dajemo subvencije, jer i oni zapošljavaju naše glumce, statiste i tehničko osoblje. Koliko je Hrvatskoj, Mađarskoj i Rumuniji čak, donelo novca i slave. Pola sage Igre Prestola se moglo snimati na Kalemegdanu među njegovim zidinama i u katakombama a mi razmišljamo o ulaznicama jadnim penzionerima da šetaju i igraju šah i vernicima koji pohode crkve Ružicu i Svetu Petku.

  3. Čestitke na dobijenom pasošu. Lepa mogućnost da se naša zemlja pokaže u dobrom svetlu. Želim ti puno uspeha i puno dobrih snimljenih filmova.

  4. Nikad nisam razlučio da li je Rejf ili Ralf, ali možemo da ga zovemo Rale u svakom slučaju. Hvala gospodinu Fajnsu što je i on sa svoje strane odao počast Srbiji tako što je uzeo naše državljanstvo, slika Srbije u svetu se verovatno poboljšala da i ljudi poput njega žele naš pasoš. Nismo deo EU, tako da ne vidim ovo kao neko okorišćavanje situacije, nego samo kao jedan iskreni gest ljubavi i poštovanja prema našoh zemlji.

  5. Kada su Rusi davali drzavljanstvo glumcu i biznismenu Depardjeu nase novine su objavile da je to zbog visokog poreza u Francuskoj. Sada verovatno Rukse novine objavjuju isti razlog za naseg novog drzavljanina. Bitno je da on sebe visoko ceni pa mu ne pada na pamet da skine kapu pred predsednikom. To je povoljnost koju mu Srbija nudi. Kod Kraljice ne bi to moglo.

  6. Nisam sujetan i minusi mi po nekada daju za pravo da sam u pravu. Ali… Predsednikovi botovi ne znajući ni jedan Raletov film i uopšte razloge što se u Srbiji malo snima stranih filmova ili makar manje nego što po resursima zaslužujemo lupaju minuse. Ako je Raletu potrebno srpsko državljanstvo da bi kao Srbin producirao neki od svojih novih filmova onda požurimo i još mnogim filmskim zvezdama dodelimo državljanstvo a do tada će Kventin Tarantino svraćati u Beograd na rakiju i kačamak a Šer da promeni pol svome sinu. Ah da! Valjda će Paris doći na otvaranje svog novog Hilton hotela u Kralja Milana.

  7. I to ti je neko postovanje. dobija Srpski pasos i licnu. a bonton… zaboravio da skine kacket.

  8. Pitam se da li novopeceni Srbin zna da srpsko državljanstvo ima i Ratko Mladic od jula 1993. godine. a da je Radovan Karadzic početkom septembra 2016.podneo zahtev za srpsko državljanstvo

  9. U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

  10. Kada glumac ovog kalibra pozeli da pripada nasem narodu i bude deo njega u svakom smislu ,to je dokaz da smo stvarno uspeli. Mi kao nacija mozemo da budemo ponosni na ovaj podvig!

  11. Ja sam dobila strano drzavljanstvo udajom za stranog drzavljanina ali sam zadrzala i svoje i nikada ga se nisam odricala. Predsedniku drzave koja mi je automatski izdala pasos nije padalo na pamet da od toga pravi spektakl niti je on to znao jer njegova zemlja ima uredjen sistem koji je omogucio mnogim stranim drzavljanima da dobiju i to drzavljanstvo gde zive. Ovakav populisticki spektakl dodele pasosa jednom strancu je ocito moguc jedino u zemlji mog porekla Srbiji i na zalost.

  12. Ovakav glumac i režiser,a pre svega dobar čovek,zaslužuje ovako nešto od Srbije,čije je ime promovisao po svetu.

  13. Došao samo zbog jeftine radne snage i subvencija,koje je aca-gebels-bokasa oteo jadnim penzionerima!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.