Košarkaši Partizana nisu uspeli da načine iznenađenje u prvom kolu F grupe Top 16 faze Evrolige pošto ih je Real lako savladao u prepunoj Kombank areni sa 80:64.

Madriđani su pred 21.374 gledalaca, što je druga najveća poseta na mečevima elitnog takmičenja, upisali 26. uzastopnu pobedu u ovoj sezoni, a posao im je neznatno bio olakšan, jer na klupi crno-belih nije sedeo trener Duško Vujošević, koji je na Vojnomedicinskoj akademiji podvrgnut lečenju problema sa bubrezima prouzrokovanih dijabetesom. Trener Reala Pablo Laso je nakon meča pružio podršku Vujoševiću.

– On je čovek kojeg svi poštujemo i cenimo i nadam se da će mu uskoro biti bolje i da će se vratiti na svoje mesto – istakao je Laso, a preko svog Tviter profila oglasili su se i zvaničnici Evrolige.

– Cela evroligaška porodica nada se da će trener Partizana Duško Vujošević brzo ozdraviti i da će brzo biti ponovo na klupi.

Vujošević sigurno neće voditi ekipu narednog ponedeljka u Smederevu protiv Mega Vizure u 15. kolu ABA lige, kao ni narednog četvrtka u Minhenu protiv Bajerna u drugom kolu F grupe Top 16 faze Evrolige.

Za to vreme, Crvena zvezda će pokušati da učvrsti lidersku poziciju na tabeli ABA lige. Prvi ispit imaće u subotu protiv Igokee u Pioniru, a reprezentativni centar Raško Katić ne očekuje lak meč.

– Igokea je u značajnoj meri promenila tim u odnosu na prvi duel koji smo igrali u Laktašima. Došli su Gipson, Vilijams i Gordić, koji su se dosta dobro uklopili. Imaju veoma dobru bekovsku liniju, igraju napadački i zato moramo odigrati koncentrisano u odbrani. Posebnu pažnju moramo da obratimo na Štembergera, Gordića i Gipsona, a sa Lensom su dobili i čvrstinu u reketu. Nadam se da ćemo imati i podršku navijača, koja će nam biti i te kako potrebna – istakao je Katić.

Crveno-beli će do kraja sezone biti jači za Tadiju Dragićevića, koji se vratio na Mali Kalemegdan nakon što je napustio redove turskog Efesa.

– U prošlosti je bilo uspona i padova, ali ja se sećam samo lepih stvari. Zvezda me je u potpunosti afirmisala i veoma sam zadovoljan što sam ponovo ovde. Pratio sam Zvezdine utakmice ove sezone i mislim da imamo odličan tim. Potrudiću se da se uklopim što pre kako bih pomogao ekipi da ostvari što bolje rezultate – zaključio je Dragićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari