Godine sazrevanja za Danila Anđušića predstavljaju prošlost. Od momka koji obećava, popularni Dača došao je do stadijuma kada će ili postati formiran igrač ili će se utopiti u košarkaški prosek.

Novopečeni srpski reprezentativac nalazi se zapravo na raskrsnici, a ove sezone pod dirigentskom palicom Duška Vujoševića trebalo bi da krene putem koji su popločali vrhunski asovi srpske košarke. Smenom generacija, crno-beli su napravili neophodan prostor Anđušiću, koji bi trebalo da dokaže da zaista poseduje „mekanu ruku“, isprofilisan šut, ali i da je kadar da u mnogome popravi prodor i igru u odbrani.

– Ove godine smo mlada ekipa, možda i najmlađa u istoriji Partizana. Trudom i radom ćemo pokušati da damo sve od sebe da bismo postigli što bolje rezultate. Imamo mlad tim, jak i sposoban da igra brzu košarku. Atletski bi trebalo da budemo dominantni – otkrio je Anđušić aspekat igre u kojem bi crno-beli trebalo da dominiraju, pred večerašnje prvo kolo ABA lige i meča sa Zadrom u Pioniru (20.00).

Koliko ste spremni da ove sezone budete jedan od nosilaca igre?

– Trener odlučuje o ulozi i minutaži. Mislim da će od mog truda i rada umnogome zavisiti koliki ću prostor dobiti u igri. Odgovornost će sigurno biti velika, s obzirom na to da Partizan uvek teži visokim ciljevima.

Da li je Partizan dovoljno kadar da odoli naletima Crvene zvezde i Radničkog?

– Sezona će sigurno biti veoma teška. Očekuju nas iskušenja u čak četiri takmičenja. Cilj nam je da prođemo u TOP 16 fazu Evrolige, što najbolje ilustruje kakve su nam ambicije. Samim tim, igru moramo da dovedemo do visokog nivoa, u šta ne sumnjam. Zvezda i Radnički su se ozbiljno pojačali. Imaju respektabilne timove i sigurno će pokušati da ove sezone dođu do jednog od prva dva mesta u Jadranskoj ligi, da bi se domogli Evrolige naredne sezone. Mi uvek idemo na titulu u svakom takmičenju

Očekuje vas duel sa Zadrom na startu sezone. Koliko ste upoznati sa snagom i potencijalom hrvatske ekipe?

– Većina timova u regionalnoj ligi osetno je promenila sastave u toku prelaznog roka. Mnogi su i podmladili timove. Mi sigurno nikoga nećemo potceniti, naročito na startu sezone. Pokušaćemo da se što bolje predstavimo publici – zaključio je Anđušić

Cedevita glavni favorit

– Kada govorimo o rivalima u regionu, Cedevita se sigurno izdvaja na osnovu sastava i igračkog iskustva. Oni su najizrazitiji favoriti u Jadranskom takmičenju i nisu uporedivi sa ostalim rivalima izvan Srbije – apostrofirao je bek Partizana ekipu Cedevite kao najvećeg rivala u regionu. Zagrepčani su kao poslednje pojačanje angažovali Vladu Ilijevskog, nekadašnjeg makedonskog reprezentativca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari