Elektroprivrede Srbije zbog sumnji na zloupotrebe u javnim nabavkama. U EPS-u su potvrdili za Danas da su pripadnici UKP-a juče boravili u tom preduzeću ali su negirali da je policija „upala“, kako se moglo pročitati, videti ili čuti u pojedinim medijima, već da je reč o rutinskoj kontroli poslovanja, u konkretnom slučaju javnih nabavki.

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o tome da Uprava kriminalističke policije proverava njihovo poslovanje nadležni u Elektroprivredi Srbije saopštili su da je već godinama praksa da EPS sarađuje sa istražnim organima, kao i da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije rade svoj posao i kontrolišu rad javnih preduzeća.

– Praksa EPS je da ne komentariše pojedinačne slučajeve saradnje sa istražnim organima, ali smo u svakom trenutku spremni da izađemo u susret i pružimo sve neophodne informacije – kažu u tom preduzeću. U EPS-u dodaju i da su potpuno neistinite plasirane informacije da je bilo ko priveden ili da je policija „upala“ u EPS. Zbog plasiranja neistinitih informacija EPS će tražiti i zaštitu pred nadležnim organima. U tom preduzeću nisu mogli da nam kažu koji je konkretan povod jučerašnjeg boravka pripadnika Uprave kriminalističke policije u EPS-u ali nam je potvrđeno da je reč o javnim nabavkama.

Povodom ovog slučaja kontaktirali smo i nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije kako bi smo pokušali da odgonetnemo tačne razloge jučerašnje posete kriminalističke policije EPS-u ali do zaključenja ovog izdanja policija nije potvrdila ali ni demantovala podatak da su njeni pripadnici boravili u prostorijama Elektroprivrede Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari