"Kradljivci struje" tuže EPS Strazburu

* EPS krši zakon tako što ne baždari brojila jednom u 12 godina, a onda od građana traži da plate zamenu neispravnih brojila (što je zakonska obaveza EPS-a), optužuje ih za krađu struje i zahteva naplatu zastarelih dugova da bi im ponovo priključio struju
Da li EPS zloupotrebljava takozvanu neovlašćenu potrošnju na štetu građana (1)

Ostavite komentar


  1. Sta je sa izborom generalnog direktora? Ovaj nema vise mandat. Po zakonu sme dva puta po 6 meseci. To je isteklo u martu ove godine. Konkurs je poceo pre izbora. Iznenadjenje. Niko nije izabran. Nije iznenadjenje…

  2. Javna preduzeca u Srbiji rade sta im padne na pamet. Monopolisti za koje zakon ne vazi, a gradjani kojima treba da sluze su na poslednjem mestu. EPS je uvek prednjacio u tome. I niko mu nista ne moze, niti iko pokusava da ga natera da postuje zakone. Mozda je zato sud u Strazburu jedini nacin. Samo da ovi ljudi iostraju, da se ne umore od borbe sa "Golijatima"

  3. "Kosovarska grupa" na delu, podmeću neispravna, nebaždarena i stara korišćena brojila a onda dodju i kažu kako je kradena struja, pa isključe. Da biste ih umolili da vam uključe struju morate da platite 120 hiljada dinara novi sat i izmeštanje i još vam dostave račun na milion dinara.

  4. Ne pada mi na pamet da branim EPS, ali, ruku na srce, mnogo je onih koji, na ovaj ili onaj način, kradu struju, a kad ih uhvate – oni pošteni, a mi koji redovno plaćamo svoje dugove – mi budale…

  5. Nazalost i ja imam neprijatno iskustvo sa arogantnom monopolistickom firmom EPS. Platio sam najurednije ogroman iznos za navodnu neovlascenu potrosnju. Posle dve godine stigao mi je sudski poziv da ponovo platim iznos uvecan za enormne kamate i sudske troskove. U EPSu sa urednim uplatnicama nisu priznali da mi to uvaze nego sam morao da dokazujem na sudu. Kako sud uvazava priznanice o uplati a EPS ne ?. Bahato ponasanje sluzbenika sa ogromnim platama. Zasto ponizavaju gradjane od kojih zavise nikako da mi bude jasno.

  6. Moj slučaj govori da sam u decembru i januaru imao potrošnju koja je nemoguća prema kapacitetu uređaja koje imam u kući da su radili 24h dnevno… Račun za decembar i januar je iznosio oko 64 000 dinara. Na kraju sam podneo zahtev i zamenjeno mi je brojilo, stavljeno novo digitalno, ali nikakav kvar nije registrovan u prethnodnom, što je nemoguće. A potrošnja mi je opala za 50% preko leta u odnosu na leto prošle godine za šta imam račune.

    alo sam istraživao ovu temu, pa su pored loših očitavanja kriva i stara indukciona brojila kao i moguće "namerno" smanjivanje napona što, iako nije po zakonima fizike, sa ovim starim brojilima koji rade na obrt koluta a ne na ukupnu snagu, zapravo veštački povećava potrošnju na njima. Napon nigde nije 220 V već oko 170v.

    . Naravno da niži napon ne dovodi do veće potrošnje, jer je uređajima potrebno samo više vremena da proizvedu istu količinu električne energije, ali stara induktivna brojila po automatizmu i ugrađenim konstantama mogu da zaračunavaju potrošnju struje na osnovu vremenske jedinice (obrt koluta u brojilu), pri tome se radi o brojilu starom 29 godina. E sad, taj isti EPS krši zakon jer ne sme da postoji brojilo starije od 12 godina, ali ono što je vrhunac priče jeste da su utvrdili da mi je to brojilo staro 29. godina bilo ispravno. Pričao sam sa ženom preko telefona i ona se sama stidi šta mi priča.

  7. EPS nas pljacka preko smanjenja frekvencije. TA pec radi, ali joj je potrebno pet sati vise da se napuni nego kad je puna frekvencija (50 Hz). Brojilo se normalno okrece i dolazi uvecan racun. Ovo mi rece jedan coek.

  8. Tako je to kad zivite u zemlji koja nije pravna drzava i gde vlada monopol. Ukinite monopol EPS-u i bice ljubazni kao male mace.

  9. Ne funkcioniše pravna država. EPS radi šta hoće i kada hoće, uvek na štetu građana. Na nezakonit način pokušavaju da naplate zastarele dugove. U svemu su preterali. Sud u Strazburu će morati da rešava sporove EPS-a sa građanima. Strašno, ovakvih pojava nema u Evropi. Građani su oštećeni i mnogo trpe.

  10. danas sam dobio presudu, idem na zalbu pa u Stazbur – prvo da dokazete da je struja kradena, pa onda da sam ja krao, pa tek onda da trazite odgovornost. a ja kupio stan u novogradnji i radnici epsa hteli da se „dogovore“ sto sam kategoricki odbio i sada sam ja lopov… srbistan

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.