Ljubitelji „Guče” društveno odgovorni 1

56. Dragačevski sabor trubača u Guči bio je i u znaku društvene odgovornosti. Pored brojnih koncerata i zabavnih aktivacija, Apatinska pivara je i ove godine nastavila sa realizacijom edukativnih kampanja.

U cilju podizanja svesti o društvenoj odgovornosti, ali i željom da na zabavan način edukuje posetioce Sabora, tim Apatinske pivare organizovao je brojne aktivnosti u okviru kampanja
„Reciklirajte i Vi” i „Kad pijem, ne vozim” i akcije „Čep za hendikep”

Posetioci su mogli istovremeno da se zabave i da budu društveno odgovorni – veliku pažnju privukle su aktivacije u okviru tradicionalne kampanje Apatinske pivare “Reciklirajte i Vi” koja se realizuje od 2008. godine. Ove godine, tim Apatinske pivare pripremio je “reciklažno kuglanje”, u kojem su limenke bile u ulozi kegli koje je trebalo oboriti pomoću reciklirane limenke, kao i “reciklažni triatlon” koji je podrazumevao vožnju recikla i presovanje limenki, „šutiranje“ na koš ispresovanih limenki i na kraju njihovo skupljanje i nošenje do kante trčećim korakom.

Akcijom „Čep za hendikep“ motivisani su ljude dobre volje da prikupljaju i recikliraju plastične čepove, kako bi od novca od reciklaže bila kupljena ortopedska pomagala za osobe sa invaliditetom u Srbiji. Tokom trajanja Sabora, posetioci su mogli da se slikaju sa modnim detaljima od čepova, koji su specijalno izrađeni za ovu priliku, a u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti napravljen je poseban eksponat – invalidska kolica od plastičnih čepova, koja predstavljaju simboličan poziv za učešće u akciji.

Poslednjeg dana manifestacije realizovane su akcije u okviru dugogodišnje i već dobro poznate kampanje „Kad pijem ne vozim“ koja ima za cilj da podigne svest javnosti o odgovornoj konzumaciji alkohola – posetioci su testirali svoje mogućnosti tako što su noseći „pijane naočare“ pokušali da otključaju bravu i hodaju po pravoj liniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari