LSV: Vojvođanska privreda u užasnom stanju 1Foto: Logo

Liga socijaldemokrata Vojvodine smatra da je rast bruto domaćeg proizvoda od dva posto, koji je prošle godine ostvaren u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, nedovoljan.

„Građani AP Vojvodine  ne mogu osetiti nikakav privredni napredak, a loše stanje u privredi vidljivo je na svakom koraku“, navodi se u saopštenju LSV. „Dok vlasti govore o smanjenoj nezaposlenost, jasno je da sve više građana odlazi na rad u zemlje Evropske unije. Prosečne plate su u Vojvodini 30% niže nego u Beogradu, a samo 30 godina ranije je bilo potpuno suprotno. Naravno, ovaj odnos je posledica katastrofalnog učinka stroge centralizacije u Srbiji.“

Ovih dana je javnost upoznata i sa informacijom da radnici u Kikindi uče rumunski jezik kako bi lakše našli zaposlenje u ovoj državi. Očito je da će naši radnici posle Slovačke, masovno krenuti na rad u put Rumunije, dodaje  se još.

„Nažalost, jasno je da podaci o “jačanju“ privrede u Vojvodini nisu u saglasju sa svakodnevnom realnošću“, kažu u LSV. „LSV se nada da će i pokrajinske vlasti smoći snage da progovore o katastrofalnom stanju privrede u AP Vojvodine, umesto što iznose podatke o “veličasntvenom“ rastu BDP od 2 odsto“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari