Zorana Mihajlović, ministarka, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, izjavila je juče u parlamentu Srbije da je počela primena Zakona o ozakonjenju objekata i da će do kraja nedelje u Beogradu biti doneto prvo rešenje o ozakonjenju objekta. Navela je da će lokalna samouprava zvati građane da legalizuju svoje objekte i da oni ne moraju uopšte da dolaze u lokalne samouprave.

– Mi ćemo do kraja nedelje imati prvo rešenje u Beogradu i vrlo brzo ćemo imati priličan broj ljudi koji će imati ozakonjene objekte – rekla je Mihajlović i ponovila da će biti srušeno sve što se ne ozakoni. Istakla je da su formirani timovi koji idu po Srbiji i kontrolišu taj proces.

Na pitanje o dopuni Zakona o projektu Beograd na vodi, koji je nedavno usvojila skupština, ona je rekla da nijedan investitor, domaći ili strani, mali ili veliki, ne može da gradi ako nema građevinsku dozvolu pa ni u tom slučaju.

– Zakonom je dopunjeno davanje posebne građevinske dozvole za pripremne radove za objekte preko 30.000 kvadratnih metara. U pitanju je kula, za pripremne radove, stavljanje šipova, u cilju bezbednosti. Ovo nije građevinska dozvola, već dozvola za obavljanje pripremnih radova – rekla je ministarka.

Ministarka je ocenila i da nema razloga za štrajk u Republičkom geodetskom zavodu, jer je država uradila mnogo za taj zavod. Obezbeđeno je 40 miliona evra kredita Svetske banke, radnici su dobili nova zvanja, ali je rekla i da niko ne spori broj zaposlenih i milion nerešenih predmeta.

– Ako govorimo o reformisanju RGZ mislim da ne postoji niko ko se neće složiti sa mnom da tu stvari moraju malo da se promene i da moramo da budemo efikasniji. Nikada nisam ništa radila u oblasti reformisanja nijednog preduzeća, a da svi predstavnici sindikata nisu bili u komisijama – podsetila je ministarka, dodajući da se još nije krenulo u reformisanje RGZ, a onda kada se postigne dogovor, svi moraju biti deo toga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari