Na niškom aerodromu 11 odsto više putnika 1Niš Foto: EPA/Đorđe Savić

Republika Srbija je u 2019. godini, uprkos planiranom povećanju broja putnika za čak 20 odsto, zbog niske cene putničke takse, koju je ugovorio prethodni menadžment, morala da obezbedi neophodnih 76 miliona dinara subvencija JP Aerodrom Niš za potrebe pokrivanja troškova rada aerodroma – saopštio je danas niški aerodrom.

„Dakle, s jedne strane imamo značajno više para u budžetu grada za potrebe građana Niša, dok je s druge strane obezbeđen značajan saobraćajni rast i njegovo finansiranje iz republičkog budžeta“, dodaju u aerodromu.

Kako kažu, u narednom periodu se očekuje završetak instalacije prilaznih svetala kao i početak izgradnje kontrolnog tornja. Ovim će se stvoriti uslovi da, „za razliku od 2014. godine, kad je aerodromu sa 1.300 putnika pretilo zatvaranje, u 2020. godini aerodrom ima uslove da radi 24 časa dnevno 365 dana u godini“.

„Uvođenja linija od javnog interesa ka 12 destinacija, sa cenom karata u oba smera koja košta tek nešto više od 100 evra, predstavlja izuzetan benefit za privredu i građane ovog regiona, a raduje i činjenica da je procenat popunjenosti kabine u avionima „Er Srbije“ iz Niša veći od očekivanog. Tome u prilog ide i podatak da niški aerodrom ima gotovo 11 odsto više putnika u odnosu na isti period prošle godine“, kažu u niškom aerodromu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari