Zaštitnik građana Saša Janković pozdravio je juče smenu u vrhu EPS snabdevanja zbog manjkavosti u obračunu električne energije građanima.

On je podsetio i da je u septembru 2013. godine od nadležnog ministarstva i Vlade Srbije javno tražio da sankcionišu odgovorne u Elektroprivredi Srbije za šikaniranje građana nepravilnim računima za struju.

– Pozdravljam postupanje ministarke Zorane Mihajlović u ovom slučaju i nadam se da će i drugi ministri u Vladi Srbije poći tim primerom jer se do boljeg odnosa administracije prema građanima ne može doći bez pozivanja na odgovornost za nesavestan rad – kaže Jankovića.

On je u podsetio da uprkos njegovom javnom pozivu Ministarstvu finansija, niko u Poreskoj upravi još nije pozvan na odgovornost zbog kašnjenja u ukidanju kamate na kamatu, odbijanja te uprave da izvrši preporuku Zaštitnika građana i vrati tako naplaćeni novac i kasnijeg dezinformisanja javnosti da je kamata na kamatu na inicijativu Poreske uprave ukinuta godinu i po dana pre odluke Ustavnog suda. Prava istina je da se to dogodilo čak pet meseci kasnije, ističe Janković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari