Godinu dana od prijave za penzionerske kartice: „Nije jasno čemu služe, ne znače nam ama baš ništa“

Ostavite komentar


  1. RerPenzionerske kadtice su samo donele korist Izdavacu,kao i prethodna koja je vec zaboravljena, Koristan drzavni DEMAGOSKI projekt,

  2. U jednom velikom lancu trgovine mi je rečeno da je džabe nosim … a ja kažem, nije džabe, neki patriota blizak stranci je uzeo lepe pare za izradu istih … pa su se hvalili mesecima, pa snimali spotove, … zamajavanje na svakom koraku !!!

  3. Glasajte za nas. Glasajte za nas. Glasajte za nas. Svi penzioneri u strajk, nemojte da glasate. Pomognite bar deci.

  4. U aprilu 2023. sam podneo zahtev za penzionersku karticu.
    Do danas je nisam dobio???!!!
    Bio sam više puta u PIO, u Obrenovcu, kažu da nije stigla?
    Totalna nesposobnost institucija, sve je šarena laža.

  5. Penzija nije socijalno davanje. Koliko si isplaćivao u fond, tolika ti je penzija. E sad, što je nekom mala penzija, sam je kriv. Poznajem dosta penzionera koji imaju malu penziju, ali oni sami kažu, uplaćivali su doprinose na minimalan. Ako hoćete da svi imamo iste penzije, onda svi da uplaćuju isto.

  6. Već godinama sam imao penzionersku karticu i sa njom sam mogao da dokazujem status penzionera i ostvarujem popust u pojedinim tržnim centrima i radnjama. Ove nove tzv Vučićeve kartice ne vrede ništa. Pre svega, nisam ih dobio ne vreme iako sam se prijavio odmah, elektronski, čim je to bilo moguće. Dobio sam ih tek nekoliko meseci kasnije od njihovog zvaničnog puštanja u promet, kada sam dobio obaveštenje na telefon. Znači, staru nisam mogao više koristiti, a novu još nisam ni dobio. Nova se može koristiti već šest meseci, ali ja je nisam koristio. U apoteci, kojoj je na vratima nalepljena slika kartice, rekli su mi da ne važi za lek koji kupujem. Pregledao sam na internetu obaveštenje kod kojih firmi imam popust, ali sve su u većini reklama samih firmi, a ne pomoć. Mogu recimo da letim avionom uz popust, što je smešno, da ne kažem prevara. Koji još penzioner leti avionom, gde da ide, a mnogi ne znaju ni gde se aerodrom nalazi. Kad Vučić obeća, jasno je čemu možete da se nadate.

  7. To smo znali da ničemu neće služiti,neko je uzeo dooobre pare za štampanje kartica,a penzioneri nek uz ovu šarenu lažu razmisle koga će glasati.

  8. Prijavio sam se među prvima ali karticu još nisam dobio-još je štampaju.

  9. Ma niko te i ako vudi po licu da si penzioner i ne pita za nju a od nje je po orici samo kiris imao onaj koji je izmislio i onaj koji je stamoao a to nije obican covek ne neko blizak vlasti.Uostalim i predsednik i premijerka i Mali imaju stare roditelje pa nek ih pitaju ima li koristi od kartice ili njihivim riditeljima ne trebaju jer para imaju i vise nego sto im treba

  10. Vama možda ništa ne znače i tek vam neće značiti ništa, ali Brnabićkinom bratu mnogo znače. Jer neka štampanje tj izdavanje svake kartice državu košta 1€ puta 1,1 milion kartica pa vi izračunajte šta vam je dao vaš voljeni, tj šta su oni dobili štampanjem tih kartica šta ste vi dobili. Dok je ovaca biće i vune!!!

  11. Ala smo mi glup narod. Po ko zna koji put smo dozvolili da nas Vučić prevari njegovom pričom obećanjima pred izbore. Džabe su date naše pare z štampanje i distribuciju tih sirotinjskih kartica. Kakav lažov. Dokle ćemo gledati njegove prevare i i da nas pravi budalama. Izadjimo 2 juna na izbore i oborimo satronanjegovlopovskirežim.
    .

  12. Kartica je najveca prevara vlasti za nas penzionere.Nicemu ne sluzi.Mozda u Beogradu malo,a u drugim manjim gradovima u Srbiji nista.Ne zivim u Beogradu.Prevara veka.Sram ih bilo.Bolje da he nisu ni davali a penzionere sa malim penzijama novcano pomogli.

  13. Samo se raspitajte koje su firme izradile kartice i bice vam jasno cemu one sluze.

  14. Neko iz vladajuće partije je dobio posao sa tim karticama i pokupio pare, tako to ide i SNS svetu kumova i pajtaša

  15. Pa šta je sad ? Vučko vas najviše voli i to je najbitnije, a što nemate čime kupiti parče mesa nikom ništa. Sad će izbori pa opet za njega, i tako dok nestanemo skroz….

  16. Ne znam samo ko je mogao ovim lažovima da poveruje da će imati neke benefite i poboljšanje kvaliteta života!

  17. Da je poštenja kod vlastodržaca dovoljno bi bilo da penzioneri imaju besplatan prevoz na nivou cele Srbije a ne samo bogatije sredine,dok god su ovi krkljobabići nepismeni predstavnici penzionera neće biti boljitka,pogotovu zu malim i siromašneim opštinama.Drugo nisu meni krivi penzioneri sa većim primanjima oni su više i radili i dali veći doprinos društvu i uplaćivali veći doprinos nego oni koji čim se poveća primanje cene svih usluga i roba ode duplo

  18. Kakva prevara i to od predsednika države. Teški prevarant. Šta će sve da izmisli pred izbore i da kupi glasove bedni penzionera. Glasajte opet za prevaranta.

  19. Popusti o kojima pricate mogu se ostvariti i bez kartica tako da je ta investicija propala u startu. Jedino sto se neko debelo okoristio. A to je vec stara prica.

  20. Znače nekom i to ohohooo…..
    taj neko je uradio preko milion kartica pa da je na svaku zaradio po 10 dinara pa je mnogo.
    Znači njemu katrice znače , a penzionerima ne znače ama baš ništa.

  21. Sve je istina,od penzionerske kartice nema nikakve koristi,sad udruženja penzionera nek podignu glas,nek se pobune ,čemu služi PUPS osim sto im je svaki naslednik odmah u skupštinskoj klupi a ti narode i dalje ćuti!

  22. Pa kavo je to pitanje. Nisu kartice pravljene zbog penzionera već je neko trebao da uzme novac za izradu

  23. Kao po obicaju kada su penzionerske kartice u pitanju „Tresla se gora rodio se mis“.Ne iznenadjuje sto su u neuredjenoj pravnoj drzavi prevare normalna stvar.Lako je prevariti naivne i dementne da ce im penzionerske kartice doneti nesto dobro pa ce na izborima glasati za one koji su skloni prevarama.Nepismeni,neobrazovani ,podmitljivi ,naivni,neobavesteni i dementni su krivi sto veruju prevarama i na izborima glasaju za njih . I krivci su za ovakvo stanje u drzavi.Moj deda je dobio dve penzionerske kartice na cijim izradama je neko debelo zaradio i moze sa njima samo da se slika .Direktor penzionog bez adekvatnog obrazovanja i sposobnosti stalno porucuje naivnim i dementnim penzionerima obracanjima u stilu „Trla baba lan“ u koje pametni kao moj deda ne veruju i porucuje“Uzimajte ali nemojte nas koji jos uvek znamo pametno da razmisljamo da pravite ludim i varate“ .Naucite da pocrvenite porucio je moj deda.

  24. Zanima me da li ovi mučenici iz Male Krsne imaju pen.kartice?Siniša Mali bi trebao da svim penzionerima omogući besplatno letovanje u njegovim apartmanima u Bugarskoj.I veoma važno! Obavezno omogućiti penzionerima sa Stare planine da posete Narodno pozorište i ogledaju „Labudovo jezero“ Prenoćište da im omogući Čale u vili od 700.m.kv.Dosta bre bagro!Pustite ljude neka se i dalje muče bez vaše pomoći.

  25. Od početka sam sumnjao da je kartica još jedan SNS-ov lopovluki prevara penzionera.

  26. Kartice služe da AV i Mali, pevaju još „4godine“! U Socijalizmu su penzioneri bili poštovani, mogli da kupe i auto, stan, da idu u banje/ more, da prave planove za godinu i više unapred, da se druže, žive opušteno i sigurno! Bolesni da se besplatno leče, i nakon izlečenja, su upućivani u banje! To „mister“ Mali sa svojim izmišljanjem „tople vode“, i „PROSEČNIM penzijama“ NIKADA neće vratiti! Linearnim povećanjem, njegovim roditeljima i svima drugima koji imaju 100+ hiljada, još više ulepšava život! Obična „boranija“ raja neka crkne, posle dataog glasa, za sitnu kintu!!! Muljovi!

  27. Vrlo je znacilo nekom bliskom 1,2 miliona kartica je predato penzionerima Neko je te kartice napravii i naplatio PIO fondu E to NAPLATIO je kljuc

  28. Ne znate cemu sluze? Kao i prethodna kartica! Da se rodjaci onih u vrhu vlasti bogate stampajuci ih!

  29. Kakvo pitanje čemu služi?Pa za ažuritanje podataka za ‘aktiviste’SnS-a

  30. Povećaju penziju svima isto!Onaj sa20.000 dobije 2.000,a onaj 100.000dobije njegovu penziju povišicu.A onda dele te kartice,penzioner sa 20.000 ništa mu ne znači,ta plastika njima treba novac.E da ima popust na komplet dažbine,i u svakoj radnji popust ima logike.

  31. Od početka se znalo da je ovo samo predizborna laža ali i čista dobit za firmu koja je štancovala kartice. Svi koji su zaista verovali su verni naprdni birači (oni veruju i očiglednim lažima a kamoli prikrivenim) svi drugi su očekivali neku korist (to nije zločin) ili zato što su sa njima dobili besplatan gradski prevoz (jer su prethodne prestale da važe i sl.).

  32. Sve ovo je bilo i ranije sa prvim penzionerskim karticama koje je svaki penzioner dobijao. Ove druge su totalno nepotrebne. Jedino su služile za predizborne kampanju.

  33. Kada cemo dobiti te kartice prijavili smo se elektronskom postom medju prvima. Sramota.

  34. Takodje ni predhodne kartice moja mama nikada i nigde nije iskoristila. Bacanje para za stampanje , slanje …umesto da im se poveca penzija . Takodje nikada ni vaucere nije nikad koristila , niti banju besplatnu moze da koristi a ima malu penziju i jednostavno ne moze da se krece , stara je. Cemu to sve pitam zna li ko bolje da objasni.

  35. Penzionerska kartica meni koristi. Imam, na primer, popust u Er Srbiji na putovanje od 10 procenata. A kad je reč o penzija a, one nisu socijalna kategorija, već su rezultat ulaganja tokom ostvarenog rada, pa se zalažem za linearno povećanje jer je to pravedno. Kategorijama stanovnika sa najnižim penzija a država može da pomogne davanjem jednokratnih pomoći iz državnog budžeta.

  36. „Penzioneri su budućnost Srbije“!!!!! Zaboravili ste njegova lupetanja?? A pamet i mladost otišla na Zapad!!!!

  37. Ma kako nesluze , pa pokazujete da imate karticu da ste penzioner. Ona ima svoj broj Taj broj ce za godinu dana biti tvoje ime I po broju cemo znati za tebe. Pitajre A. Vucica.

  38. „Nije jasno čemu služe, ne znače nam ama baš ništa“
    Vama ne, ali njima da! Azuriraju spiskove.

  39. Pa kad su je toliko pompezno hvalili i najavljivani a ti isti danas neće da se jave da pričaju o karticama, znači prevara! Lagali !!
    Jel se Parizer kupuje sa karticom ili sa parama ???
    Država Srbija, zemlja gde lažu i vladajući i opozicionari jer je to COOL a političara koji ne laže niko pa ni penzioneri ne vole!

  40. Ne može AV da ne laže, jer se toliko zalaufao da sad i kad neće one izleću…navikao čovek da laže!!

  41. Par puta sam je koristio kod sipanja goriva čisto da UŠTEDIM. Molim u komentarima da nestavljate sve penzionere u ISTI KOŠ. Neki imaju GLAVU a neki LOBANJU. Ipak je razlika.

  42. Još uvek nisam dobila karticu, s podnela zahtev pre godinu dana.

  43. JA sam se prijavio prvi dan Traźio da mi dostave poštom Nakon šest meseci piše na sajtu da sam podigao karticu a nisam Pošaljem mejl i tražim objaśnjenje ali nema odgovora Nakon nekog vremena pošaljem još jedan mejl ali opet nema odgovora Nema ni traga od kartice Načuo sam da je PIO predao kartice pošti a ovi ih drže negde zaturene Razlog što nisu potpisali novi ugovor a obadva direktora iz SNSa Sramota i ponašanje za svaku osudu

  44. Sluze malom drugaru relji da maltretira Vozdovcane po njihovim stambenim jedinicama, uz podrsku NENARODNE milicije.

  45. Nisam uzeo penzionersku karticu, jer svoj status uvek mogu da dakažem poslednjim čekom od penzije i ličnom kartom sa sličicom.

  46. Lepo sam vam pisala penzioneri moji da od kartice nema vajde. I ona prva je bila predizborna kampanja. Sada neki još čekaju a neki nisu ni dočekali. Popusta nema i ničemu nesluže bačene pare za štampanje milion kartica. Neko se debelo ovajdio za stampanje i dizajn. Bilo bi pametnije da su taj novac dali penzionerima sa malim penzijama. Predsednikova i ministra finansija Malog kao i direktora Pio fonda velika sramota i šišanje ovaca koji im veruju pa glasaju za njih. Ko laže taj i krade očito je i ovo jedan od njih.Kum kumu namesta posao od milion dolara. Napredno nema šta. Dotakli smo dna -dužničko ropstvo krediti i kamate MMF a. Vratite kartice predsedniku na biračkom mestu.

  47. Popust uz karticu za karte Srbija voz je 30 % ako se karta kupi online popust ke 35%, to je jedini popust koji sam dobio sa karticom. Mnoge prodavnice imaju popust od 10% do 20% odredjenih dana u mesecu i ne
    traže karticu. Ne zna kako se skupljaju bodovi.

  48. Kako Vam nije jasno da su im bitni bili podaci o penzinerima. Revidiranje spiskova penzionera i ukrštanja sa biračkim spiskovima. Takođe i zarada na plastičnim karticama.

  49. Ama ljudi pa nemozete vi da imate penzije iste kao sto su ljudi imali vece plate vece uplate penzionom i sada da imamo iste penzije..to nigde u svetu nema pa ne moze i kod nas.

  50. Zar nije bilo dovoljno da pokažemo penzionerski ček pa da dobijemo popust. Nisam se prijavila za karticu da bi ustedili na štampanju istih.

  51. Tacno uglavnom sve. Nikada je necu uzeti. Ali, Dana’s se iznenadio, u Konzilijum 20% na lab analize. Ipak je necu uzeti.

  52. Penzionerska kartica nja gore nešto nista neredi nigde jer oni 10 11 12 u mesecu sve stave da je akcija i nista nedobijamo nikakav popust trgovine lazu samo ministarstva isto to mogle i stare žali Boze novca za štampanje bolje da ste nam novac od kartica podelili kartice nista neznace nista nemamo korist od nji strasno koja glupost

  53. Ova penzionerska kartica je kao ono kada smo bili mali pa nam govorili“Danas za novce sutra zabadava“. Sarena laza

  54. U mestima gde nerade ,zeljeznicke stanice moras da kupis kartu u voz a tamo nema popusta za penzionere

  55. Godinu dana čekam penzionersku karticu,međutim nije ona problem samo. Povećanje penzije nije reciprocitetna. Ja imam potpuni gubitak radne sposobnosti(leukemija),27god radnog staža i primam 25 hiljada bez ikakvih prava sem gsp kartice za prevoz. Ako se poveća 20% penzija onaj što ima 20 imaće 24 hiljade a onaj što ima 120 hiljada imaće 144 hiljade. Njegovo povećanje je moja cela penzija. Pa ti živi. Da be govorim o pravu na kredit i ostale pogodnosti. U uređenim državama svi dobiju jednaka povećanja,isti iznos. Ne razumem penzionere koji glasaju za ovakvu vlast. Kako se mogu prodati za 2 hiljade dinara ili neki higijenski paket???

  56. Pre vise od 8 meseci sam podnela zahtev. Ništa! Treba mi umesto posljednjeg čeka

  57. Kakve crne kartice, supruga i ja smo se prijavili u avgustu i još nismo dobili.Prevara kao i sve drugo, a možda imaju i spisak ko je za koga glasao, pa po njemu dele.

  58. Apsolutno ničemu ne služe! Nikakve posebne i naročite povlastice penzioneri nemaju sa njima. U marketima koji daju popust kada su penzije su nepotrebne jer dokaz da ste penzioner oduvek se potvrđivao samo penzionim čekom.

  59. Nijedanput nisam mogla da iskoristim karticu, svi sležu ramenima ili ne primaju.Neko je zgrnuo silne pare od izrade a to sve placamo mi narod ove države, sramota

  60. U Beogradu imamo penzionerske kartice i kartice za prevoz koje važe doživotno.
    Ne znam zašto će nam obe dovoljna nam je samo penzionerska.

  61. Kako to mislite – podići onima sa malim da se približe onima sa velikim penzijama? Gospodine, ‘ajdemo tako i sa platama i pravo u komunizam!

  62. Koje su budale ti penzioneri. Sada se prave naivni a svi znamo da kartice služe onome ko je dobio pare za izradu 1.1 milion kartica.

  63. Poslužile su da bratija i mafija „zarade“ neke pare na štampanju. Podelili bratski?
    Da na očigled ukradu ne mogu, ali ako ovako „krste“ tu svoju ujdurmu onda mogu, navodno, „pošteno“ da zarade. I jesu. Nas penzionere niko ništa ne pita. Ne verujem ni u te brojke da se toliko nas prijavilo za te kartice, odmah smo znali da su beskorisne kao što je beskoristan i taj što ih je izmislio. Ništa oni ne rade radi nas, samo radi sebe i svoje dobrobiti, i kad pogledamo ko je zaradio a ko je sve to platio odmah se vidi zašto se sve to radilo, kome je bilo korisno a kome ne. Ta brojka navodno milion prijavljenih (zainteresovanih) u koju ne verujem im služi kao opravdanje što su uludo trošili pare dok mnogi penzioneri vrlo teško žive. I moglo se njima pomoći, a ne da u svoje dzepove naguraju i to malo para od naše sirotinje. Ogadili su se i Bogu i narodu koliko nas ponižavaju svojim glupim izmišljotinama kojim pravdaju svoje marifetluke i mutne poslove.
    Nismo mi idioti da nas tako providno varaju, samo smo stari. Bilo bi dobro da onaj mladunac koga su častili da bude direktor PIO fonda jer je nesposoban za bilo koji normalan posao, prestane da na nas gleda kao da smo idioti? Bar to smo zaslužili!

  64. Ne služe nam ni za š
    ta ali su pred izbore
    Oskar i Mali ,napravili
    pompeznu žvaku da
    će penzioneri imati
    OGROMNU korist od
    kartice.Sada se vidi
    da je i ovo,kao i osta
    le lagarije,čista partij
    ska propaganda…

  65. Samo je neko dobio novac za njihovu izradu i to je jedina korist, a penzionerima bacanje prasine u oci!

  66. …koje benefite im obezbedjuju (na pocetku clanka)
    ‘Benefit’ se na srpskom kaze ‘povoljnost’ ili ‘povlastica’

  67. Kartice,gluposti,trice i kucine.
    Besmislice koje nista ne vrede,popusti za gorivo ( mizerija)kad zelis nesto da kupis,ne vazi za taj kek,za taj proizvod.Sto se tice dobrih cena,ima ih samo na tv.u.dok u radnjama nema ih nigde.
    To su takve besmidlice koje nemaju nikakvog efekta,sem sto je neko uzeo debele pare za stampanje istih.
    Neka oni nama daju penzije za normalan zivot ,a evo njims kartica pa neka strapaciraju od radnje do radnje nebi li ustedeli koji dinar.
    Sramotno,jadno i bedno.

  68. Mislio sam da p.k. nešto vredi jer mogu da kupim železničku kartu sa 30% popusta.
    I zaista,i odlasku ,na stanici u Nišu kupio sam kartu u jednom smeru.U povratku,kod konduktera ta povlastica ne važi,čak sam dobio direktno vređanje a indirektno i Vučić.Pored lažne kupovine ugleda u narodu tom istom narodu naneta je i materijalna šteta:ako je proizvođač kartica zaradio samo po 1 EU po kartici to je preko 1 200 000 EU stavljenih kumu u džep a tu treba dodati i zaradu i cenu starih kartica.Bilo bi korisno da nas neko obavesti koliko su obe p.k. koštale državnu kasu.

  69. Neko je uzeo pare kao i za one prethodne. Nicemu nesluze.
    Svi supermarketi uvek daju popust za kupovinu.

  70. To su Vam kartice koje cete koristiti da podignete bonove za hranu i/ili narodnu kuhinju kad pocnu da se vide rezultati vladavine SNS (u koji su presli skoro svi iz drugih stranaka jos pre 8 godina). Bicete obavesteni na vreme, ne brinite.

  71. Ja vec 6 puta odlazim u pio .Iako sam dobila obavestenje da mogu da podignem jos uvek je nisam dobila.Kazu niste jedini.

  72. Kako nema koristi? Doooobro se okoristio onaj koji je uradio program za kartice, napravio i isporučio kartice, „održava“ softver ….. A, vi ste očekivali da penzioneri imaju koristi? Eeeee, pa nismo se dobro razumeli. Uostalom i Bog je prvo sebi stvorio bradu! Glasali ste a sad adio, a sad Adio, do sledećih izbora i novog lepka za muve!

  73. Како да вратим пензионерску картицу,која ама баш ништа ми не значи ,спрдају ми се трговци када им споменем даимам картицу

  74. A šta su očekivali od prevaranta na vlasti? Ja svoju nisam ni podigla niti ću.!!

  75. Nasli jadne bedne penzoonere sa 19000 din da omanjuju ,ovu vlast samo da oteramo inace smo gotovi svi siromasni.Lopovi ce samo ziveti.

  76. Rekao sam odavno da su kartice reklama za izbore i tako je i bilo…ako i ima popusta to je minimalno od nekoliko dinara po kupovini

  77. Baš tako nove penzionerske kartice ne služe ničemu.to je bila samo reklama predsednika države.i pre tih kartica bilo je popusta kada budu penzije i plate a to je 10,11,u mesecu.posle toga više nema popusta do sledeće penzije.treba da vratimo te kartice,da se služe njima vlada i parlament.

  78. Само је наивна сендвич глссачка машинерија поверовала барону Минхаузену да ће ућарити картицама. Ућарио лажов и „кум“ који је штампао картице, пензионери као по обичају добили шарену лажу.

  79. Pa sluzile su da neko napuni dzepove, 1.1 milion kartica je napravljeno, ako je zarada od jedne bila 1e, a bila je vise neko je lepo usicario.

  80. Nadjite nekako koliko je plaćena izrada ovih kartica.Možda vam tad sve bude jasno.

  81. Prvog dana sam se prijavila onlajn za penzionersku karticu. Evo do danasnjeg dana je nisam dobila. Pitala u PIO u Nemanjinoj i oni pojma nemaju. Nikakvo objasnjenje. A na TV se non stop govori o nekim povlasticama za penzionere. Sramota.

  82. Ovde je koristi samo imao onaj koji je dobio posao pravljenja i distribucije kartica.I pre nego što su krenule bilo je jasno da od toga nema ništa,privatne trgovinske kompanije imaju svoje finasijske interese prema ugovorima sa snabdevačem i komercijalnim popustima shodno svojoj politici,koji se kreću u znatno većem procentu(Lidl,Maksi,Roda,Idea,Aman,Gomex,Dis,..).Bacanje para i prašine u oči.A parizera od 250 dinara odavno nema,a i slabo se i kupovao zbog svog sastava i kvaliteta.Samo povećanje penzija donosi rešenje.A visinu penzije određuje dužina staža i visina uplaćenih doprinosa,van toga može biti samo kao socijalna pomoć.

  83. Polako s tim karticama!
    Uskoro će AV obećati nove za BG i lokalne izbore. A vi samo verujte i glasajte!

  84. Tekst poprilicno maliciozan. Dosta ljudi u Srbiji prima, gle cuda, prosecne penzije. Manji je broj onih sa ekstremni niskim ili visokim iznosima penzija. Pokysajte medju njima da nadjete sagovornike, i prestanite sa tom degutantnom pljuvackom pokitikom. Lupetate za sce psre, a prvi vasi novinari koristemaminu i tatinu penzionersku karticu za kupovinu lap topa u Tehnomaniji za 30 posto manju cenu…. Dakle, saberite se…

  85. Za ove što su imali povlašćena radna mesta, zaposleni preko veze i „VIŠE UPLAĆIVALI“?!, pa sada imaju 100+ i bune se kada ih neko spomene, neka malo šire rezonuju! Bilo je veoma mnogo intelektualaca, koji su radili u ne tako sigurnim institucijama, a školovaniji od gore pomenutih, koji nisu imali plate kao „Guzonje“ i nihova rodbina, shodno tome imaju duplo manje penzije od rase „Krkobabića“, da skrenem pažnju, da nisu u pravu kada navode, da je tako svuda u „svetu“?! E pa nije! Na primer u Francuskoj, bez obzira, ko je radio kao direktor, nastavnik, sluđbenik, po odlasku u penziju imaju veoma male razlike u visini isplate, u smislu da onaj koji prima manji iznos, ipak ima dovoljno novca za normalan i dostojan život čoveka u poznim godinama! To je pravedno, i ima još mnogo država koje slično postupaju! Jer npr. ko je bio direktor ili na nekoj drugoj visokoj funkciji, za vreme dok se na tom položaju nalazio, imao je normalno mnogo veću platu, a samim tim, i veći stan, novi automobil, itd. Ti ljudi se po odlasku u penziju, ne bune kao ovi naši, što su „više uplaćivali“, već normalno žive i jedni i drugi, jer imaju fovoljno za normalan život! Humanost a ne pakost!

  86. Sve ove firme su pravi prevaranti u reklamiranju. 10% za penzionere. Pokupujete sve sto ste zamislili i sto vam trebs i dodjete na kadu. Popust na ceo iznos racuna od 8.000 dinara, nula i nista. Pitate kadira, od uz podsmeh odgovara, pa nema popusta jer je sve vecna popustu, sto ste kupili. I tako nastavlja da se i dalje smeska. Penzioner gundja vucic je nam obecao, imam penzionersku karticu, reklamirate popust. Kasir vec nervozan, pomaknite se da pridje novi kupac. Pravi prevaranti i Vucic i Dinisa Mali i Deleze i Aman i Univerecport i ko sve jos u lancu. Za ovako besramne prevare, treba i zatvor da dobiju. Ali sa radikalima na vlasti sve je dozvoljeno. Prevaranti. Ssmoreklameri prevara.

  87. Nisu prblem male penzije vec inflacija, nekad za 1000 dinara se moglo lepo pazariti, drugo minimalna penzija bi trebala pokrivati bar minimum potrosacke korpe sto kod nas je cena u prodanici veca nego u inostranstvu sto gorivo je najskuplje u regionu, sto placamo odrzavanje strujomera trosio struju ili ne isto i na fiksni telefon e to je vec lopovluk… Da ne pricam da gastarbajteri imaju dzabe lecenje a nisu uplacivali ili dobijaju pomoc ovi sto imaju devizne penzije to sve vodi ka tome da nasu drzavu vodi dunster, jack of all trades master of none…

  88. Пензионерима очито није довољан попуст за куповину хидроглисера и попуст за крстарење Карибима?
    Шта бре више они хоће?

  89. Da li se bonovi sa kartice mogu koristiti kao popust na bazenima u Petnici kod Valjeva

  90. @Vamos, moli se Bogu, da doživiš odlazak u penziju, a kada odeš, pitaće te starost, šta to hoćeš?!

  91. Samo zlonamerni pricaju da penzionerske kartice nista ne znace.Samo jedna cinjenica govori suprotno.Pre 2 dana u Konzilijumu sam dala krv na analizu platila sam 20% manje na penzionersku karticu
    Zar ova cinjenica ne pozuje efekat ove akcije

  92. Lepo vas je dragi penzioneri odradio Vučić. Dao vam prazna obećanja a vi njemu vaše glasove. Zašto sada kukate? Iole pametan čovek je znao da od tih kartica nema nikakve vajde osim vas. Vi slepo verujete u Vučićeve laži.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.