Protest sindikata penzionera 22. februara

Ostavite komentar


  1. AV podnesi ostavku pre neko sto te narod najuri, zbog ,,uspeha,, koji si postigao za ovih 5 g. Oteo penzionerima 1.000.000.000. /milijardu eura/.

  2. Penzioneri sami u BGD mogu da smene ovu vladu koja ih pljacka, u BGD ima preko 200.000 penzionera kojima je AV oteo deo penzije, ukoliko svi izadju sa svojom porodicom i podrze nekog od opozicije koji bi vratio oteto, oterali bi ove u istoriju.

  3. Penzioneri svih regiona trgnite se. Pogledajte dobro. Ima vas više nego ZAPOSLENIH. A od ukupnog broja zaposlenih ima samao oko 300.000 radnika koji imaju minimalne plate. Ne danas, nego već više od 20 godina ne postoje ni teoretske računice o funkcionisanju ovakvog penzijskog sistema. Realno nema ko da radi. Sa ovakvim odnosom zaposlenih i penzionera nema dovoljno novca ni za socijalnu pomoć za sve penzionere.

  4. Nije mi jasno kako penzioneri mogu ocekivati neka povecanja penzija kad dobro znaju da u srbiji niko ne radi (osaim kad mora, a i tad traljavo). Ni oni sami su docekali penziju pijuci kafe i pametujuci po ceo dan.

  5. Pitam se ko laze i zbog cega:
    Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da će do kraja aprila svim penzionerima u Srbiji biti podeljene besplatne penzionerske kartice.
    Đorđević je na skupu „Međugeneracijska solidarnost i dostojanstveno starenje“ kazao da će jedinstvena identifikaciona penziona kartica najstarijim sugrađanima pružiti mogućnost da ostvare sva svoja prava i nove pogodnosti.
    On je kazao da će sutra u Domu Narodne skupštine biti predstavljene i uručene prve penzionerske kartice.
    Prema njegovim rečima, briga o starim i nemoćnim osobama je od kardinalne važnosti za državni i nacionalni opstanak.
    „Уз решење о пензији сви нови корисници права добиће већ од априла пензионерску идентификациону картицу, док ће за остале пензионере оне бити сукцесивно урађене и подељене до краја године.“ То је, како је пренео Танјуг, обзнанио прекјуче члан УО Фонда ПИО Драгослав Ђукановић.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.