Predsednik Privredne komore Srbije Željko Sertić rekao je juče da od rekonstrukcije Vlade privrednici očekuju bolji poslovni ambijent u kojem će moći da rade, a ne pomoć države.


„Privrednici ne očekuju da im vlada pomogne. Ne može država sve sama, kao što ni jedan ministar, predsednik ili potpredsednik, nisu dovoljni da reše sve u društvu“, rekao je Sertić za RTS. Plan novog ministra finansija Lazara Krstića ocenio je kao dobar, pošto Srbija ne sme više da se zadužuje, odnosno ne sme da troši više od onoga što ima, ali je naglasio da je neophodno povećati prihode.

„Nama je neophodno resetovanje kompletne državne uprave, kompletne ekonomske sfere, nije dovoljno da deficit rešite u donosu na statistiku. Važno je dohodna stana bude veća, to je najvažniji zadatak novog ministra,“ istakao je predsednik Privredne komore.

Dodao je da očekuje da će se posle više decenija reorganizovati Republički fond za zdravstveno osiguranje i Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), odnosno da je potreban „konsenzus države, sindikata i privrede“.

Sertić je naveo i da privrednici nemaju ništa protiv plaćanja poreza i da treba uvesti nultu toleranciju na neplaćanje, ali je istakao da nije dobro ako svi finansijski problemi padnu na teret privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari