Razlozi za skuplju struju prestali, ali rast cene ipak sledi, uprkos Vučićevoj najavi

Čak i bivši direktor EPS-a bio protiv poskupljenja, ali su ga smenili

Ostavite komentar


  1. Uvek se pronalaze razlozi za poskupljenje van Srbije.Kažu imamo jeftinu struju.Pa plate i penzije su na minimalnom nivo.U EU su mnogo veće.A i cene su kao u Srbiji.

  2. „radnici i gradjani se osvešćuju…“,hahahahaha,kad’ „na vrbi rodi groždje“ !!! Da napišem neku drugu,“žešću“, poslovicu,cenzura bi uradila svoje !!

  3. Ko se imalo razume u ekonomiju jasno je da rasta BDP-a nema bez razvoja industrije i to one naprednih tehnologija.Otvaranje preduzeca za motanje kablova,tekstilnih,trgovinskih uz velike drzavne subvencije nemoze doprineti napredku pogotovu sto se radi o stranim investitorima koji mogu zanemariti opremu pokupe se i odu a radnici sa ionako niskim zaradama ostaju na ulici. Za vodjenje domacinstva-drzave potreban je domacin a u sadasnjoj vlasti ja ih ne vidim a i sve vise gradjana to uvidja,promene su neophodne ako zelimo bolji zivot.

  4. 50 posto da neće, a 100 posto da hoće. Čim oni pričaju da neće, znači da hoće kao i uvek do sada.

  5. Srbija ili Stradija kako smo je zvali je gubernija diktatora VA.Jjedan sam od mnogih koji je pobjegao posle pola vijeka od pilićara koji vladaju i htjeli bi pola balkana…Veliki nacionalisti odnosno šovinisti a ujutru do podne mrze sebe,a po podne čitav svijet…Oni pametni kosmopoliti bježe van…

  6. MMF ističe da je potrebno povećanje cena struje i gasa „da bi se eliminisale sve budžetske subvencije državnim energetskim preduzećima“.
    A iz Ministarstva rudarstva i energetike se daje za Hram 4 miliona.
    Nemačkoj fabrici slavina 15,5 miliona evra, a isti dan Djedović dogovara kredit sa EU u iznosu od takodjer 15,5 miliona evra.

  7. Ministarka Dedović Negde je izjavila da se nada da se cene struje i gasa neće menjati do kraja godine.
    Ista osoba je izjavila i da je za energetsku efikasnost obezbeđeno 50 miliona evra, a vidi se da se u stvari radi o oko 3,4 miliona evra, a da će se tražiti način da se poveća budžet i pregovara o povoljnijim uslovima za obezbeđenje dodatnih sredstava.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.