Struja poskupela 15,8 odsto za dve godine

* Savić: Tvrdnje da ovo poskupljenje nije veliko važi samo za građane koji imaju prosečne plate, a njih je u Srbiji malo * Pavlović: Poskupljenje je tražio MMF, kako bi se trgovcima struje iz Evropske unije isplatilo da je prodaju na našem tržištu

Ostavite komentar


  1. Naslov je pogrešan. Za dve godine struja je poskupela 16,3%.
    Dva uzastopna poskupljenja: 12%, pa 3,8% daju ukupno poskupljenje od 16,256%.

  2. Cena potrosenog kilovat sata na mesecnom nivou dobija se kad iznos racuna za utrosenu elektricnu energiju podeli sa brojem utrosenih kilovat sati. Ta cena je veca za obe koji trose manje, i nije toliko nanja od onih u Evropi. To sto nam stalno guraju pod nas da je cena kilovat sata niza nego u Evropi je zbog nacina prikazivanja cene, jer evropsje zemlje koje ne mrace svoje gradjane ne skrivaju pravu cenu preko raznih angazovanja snage, tarifa itd.

  3. Hvala Vucicu, na ovom, kao i na svim ostalim poskupljenjima, koje nam je omogucio po naredjenju njegovih vlasnika. Vidi se da dobro vode racuna o gradjanima Srbije i da ne dozvoljavaju da ogreznemo u novcu.

  4. Povećanje cene za 3,8% po min. Antiću doneće veći prihod EPS-u od 40 miliona evra, kradje struje na godišnjem nivou su dostigle četvrtinu ukupne proizvodnje (proizvedeno i isporučeno 36 mlrd.kWh, fakturisano 27 mlrd. kWh), ta količina da je izvezena i prodata u EU prihod bi bio 1,3 mlrd. evra (podaci o isporučenoj i fakturisanoj struji uzeti iz EPS biltena za 2015.g.)

  5. Jos jedan uslov za ulazak u EU,pa kad napokon (nadam se nikad)udjemo u EU jadni,siromasni i bedni bicemo spremni za robovlasnicko drustvo i koske sa stola.

Ostavite komentar


Ekonomija

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.