Najveći ruski maloprodajni lanac zainteresovan je za plasman srpske robe, saopšteno je je iz Privredne komore Srbije nakon što je u Krasnodaru predsednik PKS Željko Sertić razgovarao sa menadžmentom te kompanije. Sertić je predao spiskove srpskih izvoznika koji imaju potencijal da plasiraju prehrambene proizvode direktno Tander – Magnitu i tako delimično odgovore na povećane ruske zahteve za uvoz hrane, nakon uvođenja embarga zemljama EU.


– PKS pruža punu podršku kvalitetnom nastupu i plasmanu srpskih proizvoda u Rusiju. Svi eventualni problemi biće registrovani i rešavani, kako bi srpski privrednici na najbolji način iskoristili šanse koje pruža veliko i zahtevno rusko tržište“, istakao je Sertić i podsetio da je u PKS počeo da radi koordinacioni centar za podršku izvoznicima u Rusiju.

Komercijalna direktorka Tander – Magnita Marina Ivanovna u ovoj godini očekuje novi kvalitet saradnje i povećanje plasmana srpskih proizvoda na rusko tržište. Direktor uvoza svežeg voća i povrća Konstantin Iljin podsetio je da je Tander-Magnit u prošlogodišnjoj sezoni iz Srbije uvezao 200.000 tona voća i povrća vrednog 87 miliona evra. Kako je istakao direktor uvoza proizvoda neprehrambenog sektora Roman Satarov, povećan je uvoz neprehrambene robe iz Srbije, najviše veša visokog kvaliteta, i očekuje se dalji rast uvoza tih proizvoda.

Prema saopštenju iz PKS, na sastanku je dogovoreno da menadžment Tander-Magnita dostavi komori spisak kategorija proizvoda koji bi mogli da nađu mesto na rafovima tog trgovinskog lanca. Razgovarano je i o mogućnostima da se pojednostave procedure, smanje transportni troškovi i ubrza prevoz robe Dunavom.

Lična karta

Tander – Magnit ima 8.500 prodajnih objekata u svim regionima evropskog dela Rusije, među kojima i 170 hipermarketa. Kompanija zapošljava 220.000 radnika, a raspolaže sa više od 5.000 kamiona za transport robe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari